Името му е познато в цял свят! България и Христо

...
Името му е познато в цял свят! България и Христо
Коментари Харесай

Стоичков: Спортистите ни заслужават голямо Благодаря

Името му е познато в целия свят! " България " и " Христо Стоичков " за чужденците са синоними. Прославил родината си със популярната си кариера, през днешния ден носителят на най-престижната самостоятелна премия във футбола - " Златна топка " (1994 г.), е избрал призванието да поддържа новите спортни герои на България. А през миналата 2021 година имаше много работа!

" Най-щастливите моменти ги изживях на олимпийските игри. Да видиш нашите красиви девойки със златния орден - няма по-хубав миг! В гимнастиката. Стойка Кръстева. Ивет (Горанова). Това младо момиче по какъв начин се бие! Аз им споделих: " Това е България. Малка България, само че Златни девойки и момчета! ". Олимпиадата е върхът на кариерата на всеки един състезател. Изживях я с доста наслада. Знаех, че могат! Много пъти имах опция да беседвам с Илиана Раева. Винаги съм ги подкрепял нашите спортисти, само че с нея поддържах връзка. Тя ме увери, че са готови този отбор и го демонстрираха. Макар че рускините доста взеха да стачкуват, изключително тяхната президентка (б.а. - Ирина Винер), която към този момент мина всички граници. Нашите девойки бяха превъзходни, прелестни. Нямам думи ", показа Христо Стоичков дни преди приключването на 2021 година

Той не пропускаше да насочи своите пожелания за триумф и поздрави освен към българските спортисти на Игрите в Токио! Стоичков се трансформира в амулет на женския народен отбор по волейбол, който през 2021 година завоюва шампионата " Златна лига ".

" Като състезател съм го изживял - да стъпиш на най-големия връх, и когато ги видях със сълзи в очите, това беше за мен моментът! За всички наши медалисти. Много постоянно споделяме, че е елементарно да спечелиш орден, само че има доста труд. За мен е доста значимо да подкрепиш един състезател. Аз съм минал по този път и знам какво е в сложните моменти да бъдеш подсилен от треньора, от публиката, от твоите сътрудници. Затова на всички наши спортисти постоянно им пращах пожелания. Защото имам вяра. Винаги съм вярвал, че можем да прескочим нашите благоприятни условия. Успях във футбола, преди мен са успявали доста повече огромни спортисти - в битката, в бокса, в гребането, в леката атлетика, в гимнастиката. Всички спортисти заслужават огромно " Благодаря! " от мен и моето семейство. Изпълниха ми душата. Гордея се с всички тях! ", съобщи той.

Стоичков е уверен, че българският спорт има потребност от поддръжка.

" Мисля, че ние сме се потвърдили като спортна нация. Воювали сме против Русия, против Америка, против Китай, с цел да покажем, че против тези огромни страни можем. За нас преди години Испания, Франция, Германия, Турция, Гърция... бяха топъл самун, учихме ги на тези спортове. Времената се менят и се веселя на тези млади девойки и момчета, които занапред завръщат нашето самочувствие в света. Малко хора знаят какво е да си международен, европейски, олимпийски. Когато кажат " Той е най-хубавият "... Да, само че зад тила има доста седмици, часове, дни, месеци, години с този труд, с цел да го постигнеш този триумф. Аз съм минал по този път и знам какво е. Нека всички, които можем да помогнем на младия състезател - дали ще бъде в този момент Министерството на спорта, федерациите, сдруженията, дано тези деца не се лишават, да им се даде път, да им се отвори вратата. Мисля, че нито един от младото потомство, които станаха медалисти, ще кажат " Аз съм си извършил задачата, станах олимпийски първенец, станах европейски или международен и се отхвърлям ". Не, не! Оттук нататък ти следва! ", уверен е Стоичков.

Той съобщи, че точно спортът в учебно заведение възпитава темперамент и, в случай че той се трансформира в приоритет, триумфите няма да закъснеят.

" Винаги споделям на младите " Много е мъчно да изкачиш един хълм. Много по-трудно е да се задържиш на върха. Най-лесно е да паднеш надолу ". Това сме го изживели. Виждаме какъв брой спортисти са били на върха и в този момент към този момент ги няма. Това би трябвало да създадем за младите спортисти - да се върнат спортните учебни заведения, спортните паралелки, да има учебни шампионати, да има всеобщ спорт, да има нещо, което да водят война, да потвърждават. Няма го всеобщият спорт, няма ги борбите сред учебните заведения, сред класовете. Мисля, че това е най-точният път - да тръгнеш сред паралелките, сред класовете, сред учебните заведения. Това е същинското, да се докажеш. И оттова нататък към този момент има експерти, треньори, които следят. Вече го няма. Няма я тази дисциплинираност. Държавата би трябвало да застъпи и Министерството на образованието да задължи тези неща да ги има в учебно заведение. Оттам нататък Министерството на спорта също би трябвало да го направи. Аз имам вяра, че тези неща би трябвало да се върнат. Иначе ще чакаме едно момченце, едно момиченце, един отбор. Масовото би трябвало да го върнем. Ако върнем тази система, аз съм уверен, че още веднъж ще бъдем там, където ни е било постоянно мястото - на върха ".

От години Камата е част от испаноезичната телевизия " Унивижън ", която се излъчва в Съединени американски щати. Въпреки това той намира време да се върне в България.

" Никога не съм оставял Родината, въпреки че преди години ме схванаха доста неправилно. България постоянно е в сърцето ми, тъй като, където и да отидеш, написа " Христо Стоичков - България ". Това, че пребивавам в Барселона, играл съм там и имам жилище или както в последните 8 години - в Маями, това не изключва моята любов към моята страна, към моята страна. Тук имаме неща, които в целия свят ги няма и няма да ги има. Аз обичам моята страна ", съобщи Стоичков.

" За тази година съм си сложил за цел да направя страховит филм за татко и синове, които играят. И това ми е задачата. Най-вероятно през април-май ще направя тези изявленията, ще изкараме фрагменти от бащите, когато са играли, по какъв начин са тръгнали синовете им да играят. Ще направя с Чоло Симеоне, с Паоло Малдини, с Шмайхел "

Кипящ от сила за нови подвизи на екрана, Стоичков си пожелава здраве - за него, за фамилията му и за най-близките му. Както и единение сред хората!

" Искам да съм здрав, фамилията ми да е крепко, внучката ми да е здрава, да са щастливи. На всеки един поисквам здраво здраве през новата година, да се почитат, да се обичат. И един път вечно да спрем да се разделяме. На всички през новата година - още по-голяма обич, още по-голямо почитание, здраве в никакъв случай да не го напуща. Живеем в много сложни времена. Загубихме много младежи, много възрастни си отидоха от този вирус. Но... това е пътят. Трябва да бъдем задружни "

Източник: btvnovinite.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР