Името Лиу Йонгао сигурно не ви говори нищо, нали? Така

...
Името Лиу Йонгао сигурно не ви говори нищо, нали? Така
Коментари Харесай

Вижте уникалната история на милиардера, който сам отглежда храната си

Името Лиу Йонгао несъмнено не ви приказва нищо, нали?

Така и предположихме, макар че той е един от най-богатите хора в Китай.

Милиардерът обаче се облича непретенциозно, като избира тениските пред костюмите.

Той несъмнено не пасва на профила на типичния китайски бизнесмен, защото до неотдавна караше Volkswagen Santana, обича да върви при еднакъв коафьор и постоянно пътува в икономичната класа, в случай че му дават отстъпки.

Лиу също по този начин споделя, че отглежда част от храната, която яде. Той отглежда зеленчуци и в двата си парцела, ситуирани в Пекин и Ченгду, където можете да видите краставици, люти чушки, други зеленчуци и плодове.

Днес той е ръководител на Борда на шефовете на New Hope Group. Основаната през 1982 година компания работи в сфертата на земеделието, като дава работа на повече от 70 000 души както в Китай, по този начин и в своите 600 дъщерни сдружения, ситуирани в 30 страни по света.

Лиу Йонгао има 10 милиарда $ към днешна дата, което му отрежда 19-а позиция измежду най-богатите китайци.

Миналото обаче не е било толкоз елементарно за него. Като дребен той е изпратен на село, където се занимава със земеделие.

„ Отглеждах ориз и зеленчуци, носех кофи с изпражнения и въобще правех всичко, което се чака от един селяндур “, споделя той.

Опитът обаче оказва помощ на Лиу и брат му. Те вземат решение да започват личен бизнес, като се ориентират в производството на представители.

Бизнесът им обаче е спрян от водач на локалната комунистическа партия. Двамата обаче не се отхвърлят и събират 125 $ от продажбата на най-ценните си движимости, в това число часовник, колело и други, написа Style.

Насочват се към развъждането на пъдпъдъци, като в това време продават яйцата им, увеличавали броя животни. Това обаче им дава нова концепция – продажба на храна за животните. Братята се разделят през 1990 година, като всеки основава своя лична компания.

Лиу Йонгао обаче постоянно ще помни сложното си начало. „ До 20-ата си годишнина бях съвсем постоянно гладен и нямах комфортни обувки. Понеже бях доста безпаричен, работех интензивно, а това основава полезности ", споделя той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР