Името Dior днес е равнозначно на изтънчен аромат, който се

...
Името Dior днес е равнозначно на изтънчен аромат, който се
Коментари Харесай

С аромат на Dior - как марката се превърна в синоним на женското ухание

Името Dior през днешния ден е равнозначно на изискан мирис, който се помни дълго. Кристиан Диор разказва себе си като дизайнер на облекла и парфюми.

Той вижда уханието като най-хубавия аксесоар, последния щрих към външния тип на дамата. 

Модната къща съумява да промени образа на дамския жанр вечно, когато през 1947 година в ателието на дизайнера са показани първите му модели.

Парфюмите на не са просто аромати, те описват история. Неговата обич към тях датира от детството му, прекарано в фамилната розова градина, създавайки хербарии и изучавайки латинските имена на цветята. По-късно правенето на парфюми за него се трансформира в метод на изложение. 

“Направи ми парфюм, който ухае на обич ”

Кристиан Диор се обръща към своя парфюмерист с тези думи. Първият мирис на марката е висша композиция от всичко, което той самият желае да има в един парфюм. Той е въодушевен от жена, която прекарва една година в концентрационен лагер по време на Втората международна война. Още преди триумфа на марката му, сестрата на Диор - Катрин, изчезва. Оказва се, че тя е пленена и държана в концентрационен лагер, само че в следствие съумява да избяга. Въпреки, че е минало единствено година, лицето на Катрин е състарено с десетилетие. 

Нейната увереност въодушевява брат ѝ и той се заема да сътвори мирис, който показва вярата в любовта и носи чувството, че хубостта и насладата могат да се намерят все пак. Учейки се от сестра си, Диор има вяра, че хората желаят да погледнат оттатък сложните времена и да си спомнят щастието и любовта, които към момента съществуват по света. Тази концепция откроява марката от останалите в следвоенния интервал. Докато други дизайнери показват съществени и строги линии, Dior залага на насладата, елегантността и хубостта. Така се ражда и парфюмът Miss Dior.

Diorissimo - Вторият парфюм

Dior разказва този парфюм като „ ароматният израз на душата ми “. Той съдържа нотки от щастливото му цвете - момината сълза. Цветето е именито и във френската просвета. С сантиментален мирис на 50-те години, това благоухание се трансформира в знак на грациозност и история.

Аромат за мъже

Първият мъжки парфюм на марката е основан през 60-те години, само че е публично пуснат в актуалните магазини през 2015 година Той е въодушевен от антични митове за свръхестествени пустинни създания. Ароматът включва съставки от екзотични места, като калабрийски бергамот, индийско орехче, пипер от Съчуан и папуанска ванилия.

Класическо благоухание, което дамите обожават

J’Adore Dior е класика в ароматния род на марката. Известната бутилка с форма на сълза съставлява елегантните силуети на дизайните на Dior . Той е ода за женската хубост, страст и трудност, а многопластовият мирис отразява концепцията за сложността на дамите. Той се трансформира във постоянно благоухание, което кара дамите по света да го обожават.

Всички парфюми на марката съдържат нотки от обичани и значими за Диор аромати. Всяка последваща сбирка съставлява женствеността и отразява времето, в което тя е показана. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР