Именно западните страни унищожиха териториалната цялост на Украйна, като признаха,

...
Именно западните страни унищожиха териториалната цялост на Украйна, като признаха,
Коментари Харесай

Лавров: Западът разруши териториалната цялост на Украйна

Именно западните страни унищожиха териториалната целокупност на Украйна, като признаха, че не имат намерение да извършват Минските съглашения. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за съветската осведомителна организация.

„ Когато съавторите на съветския президент Владимир Путин намерено признаха за Минските съглашения, че всъщност са го подвели и нямат желание да ги ползват, те бяха тези, които унищожиха териториалната целокупност на Украйна, за която толкоз непрекъснато се тревожат в този момент ”, сподели още Лавров.

Както означи Лавров, някогашният немски канцлер Ангела Меркел, някогашният президент на Франция Франсоа Оланд и някогашният президент на Украйна Петро Порошенко споделиха предходната година, че споразуменията от Минск „ са били нужни единствено за печелене на време, с цел да се попълнят военните арсенали на украинския режим против съветския федерация “.

" Ако те бяха спазили Минските съглашения, тогава териториалната целокупност на Украйна щеше да бъде обезпечена. Защото това беше тяхната същина: териториалната целокупност се възвръща посредством даване на специфичен статут на Донбас - Луганска и Донецка национални републики ", добави Лавров.

„ Мислите на западните дипломати, че Русия може да бъде победена, не им вършат чест ”, разяснява Лавров.

Според него киевският режим продължава да работи и да се държи по този начин, като че ли „ вика дупката “, а целият Запад повтаря в един глас „ нито дума за Украйна без Украйна “ и „ изискванията за започване на договаряния ще бъдат избран от украинския президент Владимир Зеленски.

„ Като цяло кръгът е затворен, това е безусловно задънена позиция и или не отразява съществуването на здрав разсъдък в главите на тези, които водят тази война против Русия, или отразява тяхната непоправима убеденост, че те ще победят Русия И двете „ несъмнено, не вършат чест на Запада и западните дипломати и мислители “, съобщи Лавров.

По-рано Зеленски повтори на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации своята по този начин наречена мирна формула за споразумяване с Русия, която не регистрира позицията на Москва. Става дума за цялостното евакуиране на съветските въоръжени сили от границите от 1991 година и връщането на Украйна на контрола върху „ изключителната икономическа зона “ в Черно и Азовско море. Изпълнението на тези условия, съгласно украинския водач, може да стане единствено основа за преустановяване на военните дейности.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова по-рано акцентира, че по този начин нареченият кротичък проект на Зеленски е друга методология на Съединени американски щати за разпалване на спор в Европа. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков означи, че изказванията на Зеленски за спокойно споразумяване са направени без да се вземат поради съществуващите действителности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР