- именно в това се коренят и причините за поскъпването

...
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: Защо поскъпва токът; "Кенпайп" все пак може да строи газовата връзка до Сърбия;

- точно в това се коренят и аргументите за повишаването на борсовия ток. Има и още един проблем - последствията от невижданото повишение на цените в последните два месеца занапред ще се усещат, а специалистите са безапелационни - решение има, само че никой очевидно не желае да подхваща каквито и да било ограничения за смяна. Така може да се заключи седмицата, в която новините още веднъж бяха свързани с цените на електрическата енергия за бизнеса.

Сред общите аргументи за тази наклонност са възобновяване на стопанските системи - Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз е повишен с 13.2% през второто тримесечие на годишна база, горещата вълна и повишаването на квотите CO2, които към този момент приближават 60 евро/тон (при производството на 1 мВтч електрическа енергия се отделят от 0.5 до 1.2 тона CO2, в случай че се употребява природен газ или въглища). Но има и чисто национални фактори, които точно вършат огромните разлики. За България това са неверните политически решения за развиване на енергетиката, неслучилите се промени в бранша и корупцията.

На този декор и съвсем тихомълком се оказа, че - комисията е отхвърлила всички тъжби против решението на " Булгартрансгаз " за избора на компанията, която има връзка с Александър Сталийски и е със противоречив опит.

Най-често решенията на Комисия за защита на конкуренцията са единомислещи и съществуването на спор сред комисарите в този случай демонстрира мощен конфликт на ползи. Още повече, че с изключително мнение са се подписали председателката Юлия Ненкова (издигната от ГЕРБ, майка на депутата от партията Александър Ненков) и Красимир Зафиров, който е номиниран от партията на Христо Ковачки - БДЦ, а в този момент един от жалбоподателите е обвързван с Ковачки. Любопитна детайлност е, че член на Комисия за защита на конкуренцията е и Георгица Стоянова, която е брачна половинка на шефа на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов, само че тя не е взела участие в разглеждането на съответното произвеждане.
// И ОЩЕ:
- - Разходите за електрическа енергия са основна част от цената на водата, само че първите се дефинират пазарно, а вторите са контролирани. Решение на казуса към този момент не се вижда, като то е главно в ръцете на депутатите;

- - международният колос в производството и продажба на мебели IKEA стартира нов бизнес през септември - продажбата на електрическа сила. Компанията ще стартира предлагането на услугата първо в Швеция, а задачата е тя да стане световно налична.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР