Именно тя преди дни заяви, че Съветската армия е помогнала

...
Именно тя преди дни заяви, че Съветската армия е помогнала
Коментари Харесай

На паметника на Альоша написаха ”Захарова е травестит”

Именно тя преди дни съобщи, че Съветската войска е помогнала за спасяването на българските евреи. Повод за това стана следващият път, в който паметникът на Съветската войска в София беше изрисуван, този път и с антиеврейски надписи.

Вчера, откакто беше запитана по какъв начин ще разяснява думите на президента Румен Радев, че нейните думи са или непознаване на историята, или провокация, Захарова отвърна:

" Не чух българския президент да споделя нищо за оскверняването на монументи ".

Преди дни тя беше наречена от някогашния шеф на Националния исторически музей Божидар Димитров " пикла без цици ". По мотив изрисуването на монумента на Альоша през днешния ден общинският и регионален съвет на Българска социалистическа партия в Пловдив разпространиха декларация, в която се споделя:

"Днешният вандализъм е демонстрация на неофашизъм и би трябвало да бъде осъден ". Отново следим целеустремено демонстриране на варварско отношение към историческите и културните свидетелства за Втората международна война и за спечелилите в нея. Няма мощ, която да промени или подмени обстоятелството, че Червената войска победи Хитлеристка Германия. Тази война бе най-жестоката и най-кървавата в историята на човечеството и нямаме право да забравяме ".

Социалистите приканиха президента, премиера и водачи на всички политически партии да осъдят случилото се. Те настояха пловдивската локална власт да предприеме всички ограничения за защита и отбрана на паметника.

В неделя с гала на паметника Альоша и концерт в културния дом „ Борис Христов “ ще бъде маркирана 60-тата годишнина от построяването му.

"Ще чакаме в 12.00 тези, които помнят саможертвата на хилядите починали във Втората международна война, и всички, които осъждат неофашистките похищения ", приканиха още от БСП-Пловдив.

Вижте фотоси от надписите по паметника >>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР