Именно темата за миграцията е сред най-обсъжданите в Страсбург. 200

...
Именно темата за миграцията е сред най-обсъжданите в Страсбург. 200
Коментари Харесай

С глас в европарламента: 200 европейци в дебат за мигрантите

Именно тематиката за миграцията е измежду най-обсъжданите в Страсбург. 200 европейски жители дават хрумвания на евродепутатите по какъв начин да решат този противоречив въпрос.

Днес завърши четвъртият спор от Конференцията за бъдещето на Съюза дружно с хора от 27-те страни членки, определени на инцидентен принцип. Десислава Минчева ни среща с българските участници.

Десислава и Любомир в никакъв случай не са си представяли, че ще влязат в Европейския парламент в Страсбург, още по-малко, че някой ще ги пита „ за “ или „ срещу “ миграцията в Европа. Жребият за България обаче избира тъкмо тях.
Снимка: bTV
" Винаги съм бил срещу, само че какво значи кой е „ срещу “ и кой е „ за “? Трябва да се откри решение. За мен то е вложения в тези региони, от които произтича миграцията. В момента от Афганистан, беше от Сирия. Да, това са хора, бягащи от война, обаче не отиват в небогати страни като Албания, Румъния и България, а търсещи Германия, Франция и Холандия, което ги трансформира автоматически в стопански емигранти “, сподели Любомир.

„ Никога не съм си представяла, че ще бъда тук и че моето мнение ще бъде чуто, тъй като виждам в новините единствено едни и същи лица: политици, депутати, само че жители – в никакъв случай “, добави Десислава.

Европа счита, че елементарните жители ще дадат хрумвания на политиците, които нормално не ги чуват.

„ Вълнуващо е. Никой в никакъв случай не им е желал мнението за нищо. Днес обаче те са центърът на европейските институции “, съобщи Рафаела Демарте от Екологичен потенциал.

Всеки от нас може също да даде мнението си или да предложи концепция за мечтаната от него Европа. Конференцията има своя интернет платформа, налична е на всички езици на територията на съюза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР