Именно служебното правителство на Радев тайно и експресно остави в

...
Именно служебното правителство на Радев тайно и експресно остави в
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Твърденията на Радев, че държавата е неспособна да управлява „Росенец“ граничи с доброволен отказ от суверенитет


Именно служебното държавно управление на Радев скрито и експресно остави в действие концесията в интерес на Лукойл макар европейските наказания, декларират от обединението в своя позиция

Риск за националната сигурност съставлява отдаването на стратегически пристанищни обекти на непознати частни компании, поради интернационалните наказания. Твърденията на президента Радев, че страната е неспособна да ръководи точно пристанище Росенец, граничи с непринуден отвод от суверенитет и уронва доверието в държавните институции. Това написаха в позиция от ПП-ДБ след решението на президента да даде прекратената концесия на Конституционния съд.

Българският интерес е основните пристанища да се оперират от страната, като всеки който желае да ги употребява, следва да заплаща такса, прецизират от обединението и припомнят на Радев, че България е европейска парламентарна, а не президентска република.

На последващо място, като член на Европейски Съюз, България е длъжна да ползва ограниченията против режима на Путин, които включват възбрана за отдаване под концесия на стратегически национални запаси на лица, открити в Русия. Припомняме, че точно служебното държавно управление, назначено от господин Радев, отхвърли да се съобрази с тези ограничения и без причини, скрито и експресно, остави в действие концесията в интерес на Лукойл макар европейските наказания.

Няма по какъв начин да става дума за прибързани дейности на 49-ото Народно събрание, откакто още през януари 2023 година българският парламент след обширен обществен спор гласоподава законопроект със период за преустановяване на концесията, който още веднъж не бе спазен в продължение на месеци от служебните държавни управления, назначавани еднолично от президенството.

Призоваваме президенството, Политическа партия „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия да не прибягват до следващите опити за основаване на публично напрежение посредством разпространение на погрешни изказвания за вероятно повишение на цени и спиране на доставките. Ако разполагаха с такива данни, същите следва да бъдат показани през способените институции и да се направи същински разбор, а не да се приказва като на площада. Именно слагането на пристанище Росенец под държавен надзор би разрешило страната да дефинира такси съгласно пазарната обстановка и да се грижи за ползите на българските жители, без да се нарушава естественото действие на рафинерията.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР