Именно двубоят в Бистрица предизвиква най-голям интерес. Доста се изговори

...
Именно двубоят в Бистрица предизвиква най-голям интерес. Доста се изговори
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 се изправя срещу ЦСКА във взривоопасно дерби в Бистрица

Именно дуелът в Бистрица провокира максимален интерес. Доста се изговори къде би трябвало да се играе дербито и дали не по-удачно да бъде преместено на " Васил Левски ". Феновете на ЦСКА желаеха мачът да е на Националния стадион, БФС не счете мача за високорисков, каквото пък бе мнението на Министерство на вътрешните работи. Накрая Общината даде зелена светлина срещата да се състои на ст. " Витоша ".

 

Домакините ще бъдат извънредно стимулирани да усилят победната си серия. Миналата седмица играчите на ЦСКА 1948 записаха най-голямата си победа в родния хайлайф след шест безответни попадения във вратата на Локомотив София.

 

Успехът също по този начин постави завършек на отрицателната серия на тима от четири следващи гостувания без победа. Нещо повече – това бе втората поредна победа на тима, след триумфа с 1:0 над Арда Кърджали преди този момент.

 

По този метод домакините останаха на третото място във краткотрайното класиране с пасив от пет точки зад втория – Лудогорец и на девет от идния си конкурент.

 

Футболистите на ЦСКА от своя страна направиха неверна стъпка в борбата за трофея в родния хайлайф. В последния кръг от конкуренцията състава на Саша Илич си подели точките с тима на Локомотив Пловдив при равенството 1:1. Дюкенс Назон даде преднина на домакините още в деветата минута на срещата. Малко преди края на първото полувреме Ерик Сорга върна “смърфовете ” в дуела.

 

“Армейците ” въпреки всичко имаха опцията да приберат цялостния актив от точки, само че Юрген Матай пропусна да означи от бялата точка. Въпреки неверния ход на “армейците ” те към момента се намират в серия от 11 мача без проваляне – девет победи и две равенства.

 

В Разград са надалеч от това, което сме привикнали да виждаме от тях като показване на терена, откакто през пролетния полусезон те записаха две победи, едно тъждество и една загуба. Тази загуба пристигна в последния кръг от Пирин с 0:1 вкъщи, като това костваше и мястото на Анте Шимунджа, който беше сменен от Ивайло Петев.

 

Формата на варненци също е неуверена, откакто след подновяването на шампионата те записаха две победи, едно тъждество и една загуба. Тя беше в последния кръг, когато „ моряците “ позволиха домакинско крушение от Ботев Пловдив с 1:2.

 

На " Овча купел " Славия ще се опита да се върне към успехите след три следващи провали. В последния си турнирен конфликт, възпитаниците на Златомир Загорчич отстъпиха с 0:1 на Ботев Враца, като не впечатлиха с представянето си през целия мач. Арда пък реализира три победи и загуби единствено един път след подновяването на шампионата.

 

Пълна стратегия за 23-ия кръг на Първа лига:

 

Петък, 10 март

Септември - Ботев Пловдив 2:1

Събота, 11 март

Пирин - Хебър 2:0

Спартак Варна - Локомотив София 1:2

Левски - Ботев Враца 2:0

Неделя, 12 март

12:00, Славия - Арда

14:15, Лудогорец - Черно море

16:45, ЦСКА 1948 - ЦСКА

Понеделник, 13 март

17:30, Локомотив Пловдив - Берое.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР