Имениците от Центровете за настаняване от семеен тип и домовете

...
Имениците от Центровете за настаняване от семеен тип и домовете
Коментари Харесай

Празник и за децата, лишени от родителски грижи, в Стара Загора

Имениците от Центровете за настаняване от фамилен вид и домовете „ Българка “, „ Теофано Попова “ и „ Мария Терезия “ получиха поздравления за днешния празник от кмета на община Стара Загора Живко Тодоров. На Голяма Богородица имен ден честват осем от възпитаниците на домовете, съобщи кореспондентът на.

Пожелания за здраве и шанс към Мария от центъра в старозагорския квартал „ Зора " насочиха ръководителят на общинския съвет Таньо Брайков и ръководителят на Постоянната комисия по спорт и юношески действия Николай Диков. 

Гостите бяха посрещнати с пита и мед от именичката и шефа на услугата Нели Баджакова. Почти 12-годишната Мария, която играе в баскетболен клуб „ Берое “, благодари за изненадата и продължи празника си с другите тринадесет деца от къщичката. 

Преди това Таньо Брайков и Николай Диков участваха в приготвянето и раздаването на курбана за здраве за Успение Богородично в обществената кухня към храм „ Св. Паисий Хилендарски “. От обредното ядене, приготвено по самодейност на членовете на Ротари клуб „ Берое “ и осветено от отец Йордан Карагеоргиев, беше раздадено и на миряните на черквата „ Св. Въведение Богородично “.

За положителните каузи в името на старозагорци на основателите и за поддръжката на кмета Живко Тодоров благодари отец Йордан, който разгласи, че " с помощ от всички, които през днешния ден сте тук, както и на всички енориаши, ще успеем да осъществяваме и друга концепция - създаване на още един храм в кв. „ Зора “. Стана ясно и че се работи за осъществяванета на още една благотворителна самодейност - да се сътвори ново място за заслон на нуждаещи се, което се намира покрай храм „ Св. Въведение Богородично “.

Гости на празника в " Зора " бяха и заместител регионалните шефове Димитър Драчев и Красимир Червилов и десетки жители. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР