Именитият ватерполен специалист Жарко Петрович, който е световен шампион по

...
Именитият ватерполен специалист Жарко Петрович, който е световен шампион по
Коментари Харесай

Световен шампион по водна топка ще води лагер на националите ни във Варна

Именитият ватерполен експерт Жарко Петрович, който е международен първенец по водна топка с тима на Сърбия, ще организира лагер-сбор с националите на България във възраст U 16. Петрович е основен селекционер на лъвовете. Заниманията са разположени във Варна на 26 и 27 март.

Лагерът е част от подготовката на БГ тима за едно невиждано до момента събитие - за първи път в историята на родната ни водна топка България ще взе участие на шампионат на планетата за 16-годишни момчета, акцентира Българска федерация по водна топка.

Варна може извънредно доста да се гордее, тъй като в селекцията на Петрович има четирима ватерполисти от тима на „ Комодор ” - вратарят на варненци Христо Делчев, Стефан Димитров, Денис Каракашев и Владимир Станков.

За международното състезание трикольорите са в един пул с тимовете на Испания, Чехия и Зимбабве. Шампионатът ще се организира от 18 до 24 юни в Малта.

„ В тази възраст следва да се излъчи крайният състав на националния тим на България. Планирани са общо три лагера. Нашите момчетата имат необикновен шанс да упражняват под управлението на изтъкнатия сръбски експерт Жарко Петрович. Той беше дълготраен асистент на Диян Савич, някогашен треньор на националния тим на Сърбия. Световен първенец на страната! Регламентът разрешава два тима да вземат визи за шампионата на планетата. Надявам се, че България и Испания имат капацитета да се класират на този огромен конгрес. От сърце поисквам триумф на нашите ”, разяснява старши треньорът на „ Комодор ” (Варна) Николай Николов – Майката.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР