Имената на производителя на автомобили Tesla и Илон Мъск не

...
Имената на производителя на автомобили Tesla и Илон Мъск не
Коментари Харесай

Пазарът започва да вижда Tesla просто като още един производител на автомобили

Имената на производителя на коли Tesla и Илон Мъск не постоянно вървят ръка за ръка. Почти в никакъв случай не се загатва това, само че тази компания не е рожба на ексцентричния магнат, който през днешния ден наподобява прекомерно ангажиран, пробвайки се да се увери, че начинанието му в Twitter няма да е цялостен неуспех. Tesla е учредена през 2003 година от инженерите Мартин Еберхад и Марк Тарпенинг с задачата да създава електрически коли, нещо, което никой по това време не правеше. Малко по-късно Мъск се причислява, предоставяйки голямо финансиране на компанията, която през цялото време е отдадена на новаторски планове, пише . 

Първото транспортно средство на Tesla, наречено Roadster, излиза едва през 2008 година, с пробег от повече от 300 километра (нещо невиждано на пазара) и характерности на луксозен автомобил. С него Tesla стартира да проправя пътя за другите в света на електрическите транспортни средства. Но Tesla беше доста повече от електрически коли, защото беше и пионер в развиването на самостоятелното шофиране.

През годините новаторските планове на Tesla, ръководени от Илон Мъск, я направиха най-ценната автомобилна компания в света,  изстрелвайки се надалеч напред от своите съперници като групата Volkswagen или Toyota, с цена, надхвърляща един трилион $ за първи път през 2021 г. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР