Имената на народните представители, които ще влязат в следващия парламент,

...
Имената на народните представители, които ще влязат в следващия парламент,
Коментари Харесай

Имената на депутатите ще са ясни до 9 октомври

Имената на народните представители, които ще влязат в идващия парламент, ще станат ясни най-късно до 9 октомври. След като ЦИК разгласи разпределението на мандатите по партии и региони, всяка политическа групировка би трябвало да излъчи нужния брой кандидат-депутати.  
Следващият ход ще бъде на президента Румен Радев, който би трябвало да свика Народното събрание не по-късно от месец след провеждането на изборите. Вчера президентът съобщи, че това ще стане евунтуално в края на идната седмица или при започване на по-идната.
Малко над 2,6 млн. гласоподаватели са взели участие в предварителния избор, показаха от ЦИК. 87 хиляди гласоподаватели са показали, че не поддържат никого. В 48-то Народно заседание влизат 7 партии. Коалиция ГЕРБ-СДС има 67 мандата, като за нея са дали своят вот 635 627 индивида. За " Продължаваме Промяната " са пуснали бюлетина 506 099 души и те получават 53 мандата. 36 депутати ще има Движение за права и свободи. Те са получили 344 512 гласа. 27 мандата имат " Възраждане, като за тях са дали своят вот 254 952 гласоподаватели. Коалиция " Българска социалистическа партия за България " получава 25 депутатски места и за нея са дали глас 232 958 души. Доверие на " Демократична България " са дали 186 528 индивида, които й отреждат 20 мандата. " Български напредък " ще има 12 народни представители, партията е получила поддръжката на 115 872 гласоподаватели.
Хората от ден на ден избират опцията " не поддържам никого ", разяснява представителят на ЦИК Цветозар Томов. На последните два избора по този начин са дали своят вот към 35 000, а растежът в този момент е над 50%. 3,4% от всички гласоподаватели са избрали тази опция. Това си е съвсем цяла парламентарна група, на идващите избори това квадратче може да завоюва, предизвестява Томов. Според него парламенти, възпроизведени с ниска изборна интензивност, ще имат доста компликации да сформират устойчиво ръководство. >  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР