Имената на бившия евродепутат Николай Бареков и на съпругата му

...
Имената на бившия евродепутат Николай Бареков и на съпругата му
Коментари Харесай

Досиетата Пандора: Бареков и съпругата му се появиха, с връзка към хубава къща в Драгалевци

Имената на някогашния евродепутат Николай Бареков и на брачната половинка му Мария Календерска " изплуваха " от " Досиетата Пандора ". Става въпрос за офшорна компания на Британските вирджински острови. За това уеб сайтът за проверяваща публицистика bird.bg, който е формалният български сътрудник в най-мащабното досега журналистическо следствие, разкриващо финансовите секрети на политици, милиардери и хора от международния хайлайф.

Според информацията, че някогашната журналистка и член на управлението на " България без цензура " Календерска е била притежател на офшорна компания на име Sirius Investing. Като такава тя е трябвало да заявява собствеността си пред КПКОНПИ. От своя страна като водач на партията Николай Бареков също е бил задължен да разгласи притежанието на брачната половинка си, само че не го е направил.
 Димитър Стоянов с пояснение за какво Бойко Борисов го няма в Досиетата Пандора Димитър Стоянов с пояснение за какво Бойко Борисов го няма в Досиетата " Пандора "
" Бойко Борисов го няма в Досиетата " Пандора " тъй като откъм офшорки употребява компании, които са останали отвън периметъра на този теч. Ил...

Любопитното в тази ситуация е, че въпросната компания на Календерска с обвързвана със собствеността на компанията " Инвестиция.БГ " ЕАД. напомня, че тя нашумя около притежанието ѝ на къща в Драгалевци, която се оказа. Тогава той съобщи, че живее във въпросния парцел чартърен. Наемът на къща в квартала варира от 1000 до 10 хиляди лв. на месец, само че Бареков споделя в блога си, че си го заплаща самичък. И демонстрира контракта за наем - той е за 1000 евро на месец.

Компанията се занимава с имотни покупко-продажби и е учредена през 2013 година, а трите ѝ собственички са на възраст сред 25 и 27 години, сподели информация на в Търговския указател още преди 7 години. Две от тях – Магдалина Христова (27 г.) и Иванка Неделчева (25 г.), са сътруднички на " България без цензура ". Третата собственичка е Тина Веселинова (26 г.). А компанията е учредена на 25 ноември предходната година и договорката с парцела в " Драгалевци " й е първа - най-малко съгласно Имотния указател.

Офшорката от Британските вирджински острови Sirius Investing е основана на 09.10.2014, а на 28.10.2014 година тя придобива акциите на " Инвестиция.БГ ". Прехвърлянето на активите на въпросната компания на Sirius Investing се случва два месеца преди парцелът в Драгалевци да бъде възбранен от Национална агенция за приходите, което става факт на 23.12.2014 година Възбраната е вдигната на 13.04.2016 година

Досиетата " Пандора " демонстрират, че към 2016 година Мария Календерска е била автентичен притежател на Sirius Investing Limited. По това време тя става и законна брачна половинка на Бареков, което го задължава да заявява пред КПКОНПИ и нейните активи. Въпреки това той не го прави.
 Николай Марков: Данъчният парадайс доста от дълго време еволюира и напусна съвсем вечно офшорите Николай Марков: Данъчният парадайс доста от дълго време еволюира и напусна съвсем вечно офшорите
" Политическите ни банди са ясни. Външната и вътрешната им логистики, също! По-интересни са някои интернационалните процеси, свързани с " осв...

Журналистите от bird.bg прецизират, че са се пробвали да се свържат с Календерска по телефона и тя даже е дала обещание да събере всички нужни документи и тогава да отговори на въпроси по тематиката, само че до среща по този начин и не се стигнало, защото тя е престанала да дава отговор на позвънявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР