Имена на министри от служебния кабинет са сред спряганите в

...
Имена на министри от служебния кабинет са сред спряганите в
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет: Кирил Петков е предложението за премиер на ПП

Имена на министри от служебния кабинет са измежду спряганите в плана за ново държавно управление, оповестиха от „ Продължаваме промяната “. Преговорите за кабинет са в ход.

Кирил Петков е предлагането на Политическа партия за министър председател. Обсъждат се и имена на министри.

Даниел Лорер е номинацията за външен министър, Николай Събев – за транспортен, а Николай Денков – за образован. Но следва тези оферти да бъдат разисквани с сътрудниците.

Партньорите са „ Демократична България “, „ ИТН “ и Българска социалистическа партия. Социалистите потвърдиха желанието си за присъединяване.

„ В събота един от въпросите на пленума ще бъде преговорният екип и ще получи мандат “, сподели Крум Зарков от Българска социалистическа партия.

Демократична България към този момент публично оповестиха, че договарящ ще е Христо Иванов, който е в оставка, само че получи преговорен мандат. Намерение да се включи в процеса разгласи пред БНР и водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

Българска социалистическа партия ще каже кой ще е в преговорния екип след пленума в събота. Тогава ще се разисква и по какъв начин ще бъде определен нов ръководител. В Тази заран по bTV Зарков не отхвърли опцията да е кандидат за лидерския пост.

От Политическа партия оповестиха, че договарянията евентуално ще влязат в решителна фаза в средата на другата седмица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР