Имен ден и 96-годишнина празнува днес един от най-дейните и

...
Имен ден и 96-годишнина празнува днес един от най-дейните и
Коментари Харесай

Имен ден и 96-та годишнина празнува днес Андрей Романов

Имен ден и 96-годишнина чества през днешния ден един от най-дейните и запаметяващи се кметове на Плевен – Андрей Романов. По хубавия мотив той беше поздравен персонално от настоящия кмет Георг Спартански и неговия заместител Милен Яков.



Подаръкът им за двойния празник е особено нарисувана картина от ръководителя на Групата на плевенските художници Валентин Асенов – Хъкъла. Тя изобразява знакови обекти, издигнати по времето, когато Андрей Романов е бил отпред на града -централната част с неповторимата Водна каскада с вплетено изображение на Панорама „ Плевенска епопея 1877 година ”. Все по този начин помнещ и остроумен, Бай Андрей, както мнозина го назовават, описа истории от своите мандати. Георг Спартански го увери за следващ път, че постоянно ще цени работата му като образец за отдаденост на своя град и ще се радва да чуе препоръките му по най-важните цели за Плевен.



Андрей Романов е кмет на Плевен от 1971 до 1979 година Периодът ще остане запомнен с реорганизация на централното градско ядро и построяването на Големия шадраван, трите водни огледала и Водната каскада; строителство на всички подземни уреди, включително под земята проходен колектор,изграждане на нова декоративна настилка на централния площад и засаждане на дървесна и цветна растителност; строителството за по-малко от година на Панорама „ Плевенска епопея 1877 “, както и алея „ Скобелев “. През неговия мандат в Плевен са издигнати 13 282 жилището, огромен брой детски заведения и учебни заведения.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР