Имен ден днес празнуват едни от най-нежните имена - Магдалена,

...
Имен ден днес празнуват едни от най-нежните имена - Магдалена,
Коментари Харесай

Честит празник! Възхваляваме най-преданата светица

Имен ден през днешния ден честват едни от най-нежните имена - Магдалена, Магда, Меглена, Миглена, Лена. Днес църквата уважава паметта на Света равноапостолна мироносица Мария Магдалeна. В житието на Мария Магдалeна се споделя, че когато Иисус Христос ходел по Галилея и правил чудеса, към него пристъпила жена на има Мария Магдалина (от гр. Магдала). Тя го молела за помощ. Господ изгонил из нея седем бесове и изцяло я излекувал от заболяването. Оттогава признателната Мария служила непрекъснато на Господа, слушала неговото обучение и вървяла след него до самата Негова кръстна гибел.Тя самоотвержено изпълнила първата и основна заповед на Спасителя Христа: " възлюби Господа… от всичкото си сърце, и от всичката си душа, и с всичкия си разсъдък, и с всичката си мощ ".

Народът ни тачи Мария Магдалена като първата вестителка на възкресението. На нея се приписва първия възклик: Христос возкресе!

След Възнесението Господне Мария Магдалина прекарвала с пресвета Богородица и апостолите в непрекъсната молитва и била свидетелка на първите триумфи на християнското обучение в Йерусалим. Пълна с старание и религия, тя сама проповядвала словото Божие и затуй посещавала всякакви страни. Църковното поверие приказва, че посетила и Рим и че поднесла на императора Тиберий алено яйце, като му споделила: " Христос възкресе! ", и му разказала за кръстната гибел на Господа.

Имен ден честват през днешния ден всички, които носят името Магдалена, Магда, Меглена, Малена, Миглена, Лена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР