Имайки предвид сложността и непознаването на вируса в следващата седмица

...
Имайки предвид сложността и непознаването на вируса в следващата седмица
Коментари Харесай

Според Ананиев има само единични случаи на забавяне на тестове за COVID-19

Имайки поради сложността и непознаването на вируса в идната седмица ще се подпише анекс и ще увеличим двойно цената на пътеката, посредством която се регистрира ковид.
Това удостовери министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на парламентарния надзор. Средствата ще се обезпечат от запаса на Касата.
В клиничната пътека ще се включва и PCR тест при приемане в болница и лекуване. На този стадий тестването за хоспитализация не е наложително и не се планува да се вкара за всички лечебни заведения.
Той регистрира, че всички лечебни заведения в това число и общинските са снабдени с нужните средства и защитни такива, с цел да не се излага личният състав на заплаха.
Ананиев добави, че в случай че след десетия ден пациентът се усеща добре, той може да отиде под домашна карантина и да продължи да се лекува у дома, тъй като се намира в положително положение. Само пациентите с по-тежко боледуване от вируса остават под наблюдението на медиците.
По отношение на проблема с болничното заведение във Велинград Кирил Ананиев съобщи, че не е имало подадени оставки в лечебното заведение, каквато информация се появи в някои медии.
Болницата във Велинград действа обикновено и не престават да се одобряват и лекуват заболели, в това число и такива от ковид, увери здравният министър и акцентира, че в болничното заведение, както и във всички останали в страната, има задоволително защитни средства и дезинфектанти за медицинските чиновници.
,,Времето от вземането на тестът до съобщаването на резултата зависи дали лабораторията е в същото обитаемо място или не. Ако е в същото обитаемо място, времетраенето е сред 15 минути и четири часа според от това какъв брой адреса би трябвало да бъдат посетени и какъв брой проби би трябвало да бъдат взети``, отговори министър Ананиев на запитване по отношение на забавянето на резултати за ковид.
,,Когато лабораторията е в друго обитаемо място, тестът се изпраща до Националната референтна лаборатория – тогава са нужни най-малко 12 часа, като това зависи и от времето на идването на пробите и степента на претовареност на референтната лаборатория. Отделно самата инсталация разполага с избран потенциал. Като цяло оптималното време за осъществяване на тест от вида на PCR е минимум 4-5 часа`` , осведоми още министърът на опазването на здравето.
, а не за постоянна процедура, добави той и уточни, че резултатите от направените проби могат да бъдат получени и по електронен път, в това число и по електронната поща.
,,А и в множеството РЗИ-та има телефонна линия, на която всеки може да получи информация за своите резултати``, подсети в умозаключение Кирил Ананиев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР