Имайки предвид мащабите на компанията, нищо чудно че Netflix могат

...
Имайки предвид мащабите на компанията, нищо чудно че Netflix могат
Коментари Харесай

Мюзикълът, който отива на съд

Имайки поради мащабите на компанията, нищо чудно че Netflix могат да си разрешат подхващат по-крайни дейности. Не единствено че неотдавна разбуниха духовете с решението си да включват реклами в някои от абонаментите си проекти, само че очевидно им харесва да предявяват и искания, щом става въпрос за хитовите им продукции.

А Bridgerton е една от тях. Много разумно би било точно поради триумфа на сериала, съперници от промишлеността да се възползват, като се въодушевяват за новите си хрумвания. Не че това е неприятно, несъмнено, стига да не се нарушават авторски права.

А за жалост тъкмо за това е престъпил границата The Unofficial Bridgerton Musical, неотдавна направил дебюта си на една от театралните подиуми в Съединени американски щати.

Netflix упрекват композиторите на мюзикъла от Barlow & Bear поради това, че не престават да натрупат финансови облаги като непозволено са употребявали буквален разговор и други присъщи детайли от сериала Bridgerton.

В жалбата си стрийминг платформата е показала, че има " изключителното право да основава песни, мюзикъли на Bridgerton или други производни творби, основани на Bridgerton ". Освен това са ядосани от обстоятелството, че Barlow & Bear напълно съзнателно са лишили правото им, и то без позволение, и за своя изгода.

Оказва се, Netflix даже са предложили да договорят лиценз с Barlow & Bear, с който да им разрешат основаването и разпространяването на музикални творби, само че то им е било отказано. Защо обаче, по този начин и не излиза наяве, написа The Washington Post.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР