“Имайки предвид колко е поскъпнала суровината за последните 18 месеца,

...
“Имайки предвид колко е поскъпнала суровината за последните 18 месеца,
Коментари Харесай

Табутов: Исканията на топлофикациите са адекватни

“Имайки поради какъв брой е поскъпнала суровината за последните 18 месеца, до избрана степен настояванията на топлофикациите са адекватни”. Това съобщи пред NOVA NEWS депутатът от “Продължаваме Промяната” и член на Комисията по енергетика в Народно събрание Владимир Табутов.

Той изясни, че има топлофикации, които работят “с морално остаряло съоръжение, което е доста енергоемко единствено по себе си”.

На въпроса кои са енергийно бедните, Табутов съобщи, че няма тъкмо избрана формулировка.

“Предизвикателствата са в това по какъв метод ще се управляват помощите и добавките, които ще се дефинират за енергийно бедните”, сподели той и добави, че “желанието ни е да създадем това определение до края на годината”.

А ще има ли обезщетения за потребителите на топла вода, Табутов изясни, че това зависи от решенията на КЕВР. Според него към този момент взетите от държавното управление ограничения, като наложеният мораториум, са помогнали на българите “да не усетят студена зима”.

Табутов разяснява и зависимостта на България от вносен газ.

“Ние постоянно ще сме подвластни от газа, тъй като в България добиваме минимални количества”, изясни той и съобщи, че е допустимо страната ни да бъде самостоятелна от съветски газ. “Имайки поради, количествата в Чирен количества това, че можем да получаваме 1,5 милиарда кубични метра от Азербайджан - това значи, че имаме един недостиг от към 1 милиард, което в танкери би било към 10 танкера”, изясни Табутов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР