Имайки предвид, че Район Южен е най-големият и най-бързо развиващ

...
Имайки предвид, че Район Южен е най-големият и най-бързо развиващ
Коментари Харесай

ВМРО пита какво става с бул. „Македония“

Имайки поради, че Район Южен е най-големият и най-бързо разрастващ се квартал в Пловдив, и по отношение на реализирането на пробива под гарата, имаме следните няколко питания:
Може ли подлезът под гарата да дозадръсти трафика, вместо да го отпуши? Предвидени ли са средства за продължението и разширението на ул. Македония? Общинска администрация мислила ли е в посока след пробива под Централна гара по какъв начин ще се извърши напредването на МПС и връзката с бъдещият бул. “Македония “, който в този момент е улица “Македония “?
Превръщането на бул. “Македония ” в главен транспортен дирек изисква и решения за кръстовищата с ул. “Скопие ”, бул. “Н. Вапцаров ” и бул. “Ал. Стамболийски ”. Най–краткият път, пресичащ града в посока север – юг, ще бъде доста претрупан и ще разпределя трафик във всички направления. Затова тези кръстовища би трябвало да са оптимално облекчени. В новия Общ устройствен план би трябвало да се планува и продължение на бул. “Македония ” до Околовръстното шосе на града.

Инвестиционния план бул. “Македония “ е създаден с две платна с по три ленти. През 2014 година, от плана са изпълнени отчасти единствено двете ленти на източното платно сред бул. „ Н. Вапцаров “ и ул. “Даме Груев “. В тази връзка питането ни е обвързвано със следните въпроси:
Извършени ли са отчуждителни процедури по цялото трасе в обсега на капиталовия план? Какво е визията на общинска администрация за развиването на кръстовището на ул. “Даме Груев “ и ул. „ Македония “, както и правата сред пробива и него? Кога е планувано осъществяването на капиталовия план по целия му сервитут?
Вътрешна македонска революционна организация предлага средствата за осъществяването на плана за бул. “Македония “ да бъдат заложени в общинския бюджет.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР