Имате твърде много власт. Това чуха босовете на Amazon Джеф

...
Имате твърде много власт. Това чуха босовете на Amazon Джеф
Коментари Харесай

Имате твърде много власт, атакува Конгресът Amazon, Facebook, Apple и Alphabet

Имате " прекалено много власт ".

Това чуха босовете на Amazon Джеф Безос, на Apple Тим Кук, на Фейсбук Марк Зукърбърг и на Alphabet Сундар Пичай от членове на антимонополната подкомисия към Камарата на представителите на Съединени американски щати по време на чуване с интензивно задаване на въпроси от републиканците и демократите, написа " Гардиън ".
 Зукърбърг: Китай краде технологии от Съединени американски щати
Зукърбърг: Китай краде технологии от Съединени американски щати

Напрежение сред двете международни стопански системи

Повече от година подкомисията проверява превъзходството на фирмите в интернет пространството в международен мащаб. Подкомисията е събрала 1,3 милиона документа и е провела изявленията в продължение на стотици часове.

Още при започване на съвещанието ръководителят на подкомисията Дейвид Чичилин нападна софтуерните компании, че преобладават в техните сфери и ги упрекна, че задушават конкуренцията . Има разнообразни недоволства към софтуерните колоси, само че като цяло са упреквани, че преобладават и принуждават хората и бизнесите да разчитат на техните услуги.

" Нашите бащи-основатели няма да се поклонят пред крал . Нито ще го създадат и пред императорите на онлайн стопанската система ", акцентира демократът от Род Айлънд.

По време на чуването законодатели от Републиканската партия се отклониха от въпросите за монополното състояние към антиконсервативната пристрастност на платформите. Те упрекнаха фирмите, че запушват устата на консерватни гласове и работят против Доналд Тръмп.

Гугъл и Фейсбук бяха изключително остро атакувани за техните бизнес практики.

Зукърбърг беше запитан неведнъж за закупения Instagram от Фейсбук през 2012 година Конгресменът Джери Надлър се базира на вътрешни документи, които разкриват, че договорката е с цел обезвреждане на конкурентна опасност . Според Надлър придобиването е в нарушаване на антимонополното законодателство.

Зукърбърг отбрани придобиването. Той означи, че Фейсбук е оказал помощ на Instagram да построи своя инфраструктура и сигурност.

Зукърбърг и Пичай също бяха нападнати от републиканците, които неведнъж упрекнаха фирмите в антиконсервативни предразсъдъци.

На Безос бяха заложени по-малко въпроси, може би поради механически проблеми с видеовръзката. Иначе той беше разпитван дали компанията е употребила данни на трети страни продавачи, с цел да взема решения за продажбите.

Тим Кук беше разпитан за магазина за приложения към мобилните телефони на Apple. Кук отбрани компанията, че не съставлява монопол във връзка с приложенията.

Преди чуването Тръмп употребява " Туитър ", с цел да се оплаче, че в случай че Конгресът не предприеме дейности против тези компании, той ще го направи с изпълнителни заповеди.

Конгресът обмисля да промени антимонополните закони , само че скоро не се чака ново законодателство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР