Имате спешна нужда от пари, но се страхувате да кандидатствате

...
Имате спешна нужда от пари, но се страхувате да кандидатствате
Коментари Харесай

Най-разпространените митове за бързите кредити

Имате незабавна потребност от пари, само че се страхувате да кандидатствате за небанкови заеми, тъй като не знаете какво тъкмо значат те? Разберете какво съставляват бързите заеми от този пост, с който ще развенчаем някои погрешни показа и легенди, които карат хората да са скептични, когато имат потребност от помощ от кредитна компания.

Фирмите отпускат единствено дребни суми

Това разбиране е изцяло неправилно, защото с небанков заем, можете да получите и по-големи суми пари. Има доста компании, които дават небанкови със забележителна сума. Заем с по-голям размер се получава не от нови клиенти, а от хора, които аплайват неведнъж и са се потвърдили като надеждни платци. Освен това има заеми с гаранти, поръчителство и така нататък, които също са с по-голяма сума.

Дейността им не е изцяло законосъобразна

Трябва да се означи, че тези небанкови бързи заеми, както и институциите, които ги оферират, са изцяло законни. Кредитните компании работят въз основа на законодателната рамка на Република България за небанкови финансови институции и са упълномощени от Българска народна банка - същата институция, която управлява и банките. Законите и наредбите за небанковите финансови институции уреждат методите и реда на разпределяне на бързи заеми от лицензирани институции, които оперират изцяло легално и от тях не може да очаквате непредвидени изненади, манипулативни тактики и „ подводни камъни “.

Тези заеми имат високи лихви

Това не важи за всички компании за онлайн заеми. Предвид обстоятелството, че в България има доста дейни компании, естествено е офертите да варират, само че въпреки всичко има ясно регламентиран най-много от 50% ГПР, който не може да бъде превишен. Всяка институция има своя оперативна политика и свои критерии за асортимент, тъй че всяка небанкова компания взема решение по какъв начин да отпуска бързи заеми. Високи лихви се отпускат единствено на хората с негативна кредитна история в ЦКР, защото се одобряват за рискови клиенти и то не от всички компании.

Не можете да ги получите, в случай че към този момент имате действителен банков заем

Тази визия също е неправилна. Можете да се възползвате от небанков заем, даже в случай че към този момент имате подобен заем от банка. Освен това можете да употребявате бърз заем за заплащане на вноските си към банката или към различен неподходящ заем, както и да преминете към други, по-ефективни форми на заем – рефинансиране, сливане на отговорностите и други.

Източник:
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР