Имате слаба приятелка, която може да изяде огромно количество сладкиш

...
Имате слаба приятелка, която може да изяде огромно количество сладкиш
Коментари Харесай

Ако всичко, което хапнете ви се лепи: 10 съвета, с които да забързате метаболизъма си

Имате слаба другарка, която може да изяде голямо количество сладкиш и да не наддаде нито грам? А на вас всичко ви се лепи макар строгите ограничавания в храненето. Може би имате проблеми с метаболизма.

Човек с положително равнище на метаболизъм изгаря калориите непосредствено, до момента в който смила храната, която е поел - изяснява доктор Мери Джей Шомон, експерт по заболявания, свързани с метаболизма.
Колкото повече килограми трупаме,толкова по-бавен е метаболизмът, колкото по-малко извършения вършим,толкова по-малко калории изразходваме.
Невъзможно е за някого със слаб метаболизъм да се бори с непотребните килограми само като понижава приема на калории. Доказано е, че организмът ни реагира на енергийния дефицит, като стартира да натрупва мастни депа. Диетата сама по себе си би трябвало да понижи тези ресурси. Това става мъчно, по тази причина е значимо да се резервира положителната обмяна на веществата.

 
Ето препоръките, които поддържатнивото на метаболизма:
 
1. Не се измъчвайте с недояждане
Драстичното отнемане от храна не дава стремежи резултат. Организмът възприема гладуването като нещо обикновено, остатъчният ви метаболизъм понижава и не сваляте килограми. Количеството калории, които би трябвало да приема всеки човек, варира според от тежестта, възрастта и степента на интензивност. То не би трябвало да пада под 5016 килоджаула дневно.
2. Хапвайте малко и постоянно
Този способ контролира кръвната захар и защищава от импулсивното ястие. Д-р Шомон твърди, че не е за всички. “Някои хора смятат, че им оказва помощ повече, когато знаят по кое време и какво ще бъде тяхното последващо ястие. ”
3. Не забравяйте закуската си
Закуската поддържа равнището на метаболизма след нощта, през която не приемате храна. Когато не закусвате, организмът страда и създава кортизол, хормон, който в прекомерно огромно количество подтиква възпроизводството на глюкоза, която в последна сметка се трансформира в ресурс от лой.

4.Увеличете протеините
Енергията, която се създава, с цел да се преработят протеините в организма, е доста повече, в сравнение с за въглехидратите. Така че яденето на тестени храни, фасул и леща може да ни помогне да изразходваме в допълнение от 627 до 836 килоджаула дневно.
5. Увеличете силата си
Има доста способи да повишите равнището на силата във вашия организъм, само че доктор Шомон предлага следното: “Пийте зелен чай, който ви оказва помощ да изгаряте калории, до момента в който се храните, приемайте есенциални мастни киселини, коензим Q10 или конюнгирана линолова киселина. ”
6. Започнете да спортувате
Правете разнообразни тренировки два или три пъти седмично, тъй като половин кг мускулна маса изгаря девет пъти повече килоджаули, в сравнение с половин кг лой. Редовни тренировки на хладно място, с цел да накарате тялото да увеличи температурата си - може да усъвършенства и равнището на метаболизъм до 8 %. Или казано по различен метод, ще изгорите в допълнение 418 килоджаула единствено до момента в който дишате.

 7. Тренирайте съгласно месечния си цикъл
Изследователката Лиан Редман твърди, че в случай че вършиме извършения две седмици преди месечния си цикъл, можете да свалите до 30% повече мазнини, в сравнение с нормално. Качеството на тренировките е по-добро, тъй като равнището на някои хормони е по-високо в този интервал.
8. Пийте вода
Необходимото количество е най-малко 2 литра дневно (за интензивно спортуващите и повече). Дехидратацията прави метаболизма ви неефикасен, понижава температурата на тялото и то стартира да се запасява с повече мазнини.

 
9. Грижете се за щитовидната жлеза
Щитовидната жлеза е доста значима за метаболизма, тъй че би трябвало да бъде здрава. Яжте храни, богати на йод (сьомга, водорасли или риба тон) и на витамини В, С и Е, ниацин и цинк (съдържат се в кафявия ориз, пуешкото месо, агнешкото, авокадото и цитрусовите плодове).
10. Консумирайте люта храна
Пиперливите чушлета могат да издигнат равнището на метаболизма. Те оказват помощ на организма да създава повече адреналин, който форсира процеса на изгаряне на мазнините.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР