Имате право на протести, използвате го, за да извивате ръце,

...
Имате право на протести, използвате го, за да извивате ръце,
Коментари Харесай

Предизборни протести, „криза“ с газа и други акценти от кафявомятащата предизборна кампания

Имате право на митинги, употребявате го, с цел да извивате ръце, за политически пиар, за „ поръчки “; имате право на свободно слово, употребявате го за подправени вести, агитация и кремълско-фашистка изразителност. 

Не беше ли Тони Филипов, доктор, който сподели нещо в смисъла: политиците са едни и същи на всички места по света, народите ги вършат разнообразни?... Е…

Зърнарите (онези с бентлитата и майбасите) отново са изкарали чиновниците си да вършат избирателен звук. Украйна им е лесна плячка, тъй като комфортните медии нагласиха Украйна на мерника на нашенеца, путинската агитация не се спря и по този начин една страна във война се оказа дежурната изкупителна жертва за който не го мързи да демагогства. То не бяха четиридесетте лв., то не беше за какво имали по-хубави коли от нас, то не беше украинките крадели български мъже… цялата палитра от нелепости. 

И така…

Зърнарите плашат, че ще блокират София и то по празниците. Защо?

Защото в България внасяли украинско жито и то подбивало пазара на българското? Наистина ли? Говори се за разбъркване на качествата (демек: нашето е къде-къде по-хубаво от на Украйна, която е житницата на света). Говорят за СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ТОНА импорт, че дори има подмятания, че житото е инфектирано с какви ли не страшни заболявания. 

Като за начало: СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ТОНА жито биха представлявали километрични опашки от тирове. Все щяхме да сме ги видели. Последната информация за импорт на жито от Украйна е от средата на юли, когато тогавашният министър в оставка Иван Иванов разгласи, че са импортирани 6000 тона. Шест хиляди, а не СТОТИЦИ ХИЛЯДИ. Как да си разбираем това разминаване? Мирише на тарикатлък и машинация. 

Украинското жито влиза най-вече през сухоземна граница, сиреч Румъния, сиреч минава ЕС-контрол инспекция на румънската граница преди да стигне до нашата. Ако нямате религия на нашите, най-малко на румънците би трябвало да имате, те изпратиха към този момент доста корумпирани политици в пандиза и ни задминаха по прогрес във всичко. Но, да – на процедура житото минава 2 ЕС-граници и идва след цялостна инспекция, тъй че приказки за заболявания могат да си ги разправят между тях. 

Да се върнем в този момент на цифрите. 6000 тона импорт от Украйна. Докато България предходната година създаде НАД 7 000 000 тона (с думи: седем милиона тона). Как ви се коства съпоставката 6000 към 7 000 000? Къде подбива пазара? Кой пазар? Да не би хубавото ни жито въпреки всичко в действителност да се насочва към по-добрите пазари на открито, както се приказва, а тук да остава последно качество и украинското да му е конкуренция? Да не излязат правилни разказите на осведомени и специалисти, че вършим самун от фуражно зърно? Сигурно не е елементарно да си си направил проектите за второто бентли и за третата къща на Малдивите, като продаваш боклук в България (и шиткаш безценен износ) и внезапно ти се яви конкуренция. Да… сърцата ни страдат за родните, небогати производители, останали без второ бентли. 



Между всички вести се появи и тази, че убилият две девойки Георги Семерджиев е получавал помощ от 40 чиновници на Министерство на вътрешните работи, сред които и началници. Четиридесет! Как ви се коства? Но, употребяващите „ свободното слово “ медии у нас са завихрили една кафявомятаща акция, която цели предизборно да покаже, че – както те ги назовават – Кирчо и Асен са отговорни за всичко в страната. Да, тя скица с 40 забъркани служители на реда и началници е построена несъмнено за седемте месеца, в които Кирчо и Асен са били отпред на страната, а не повече от десетилетие идентична власт обратно, нали? Такава скица за 7 месеца се гради, вярно. 



В страна с дребно ползване на газ, президент и служебни гълъби сътвориха „ рецесия “ с газа, като споделиха, че има рецесия с газа в миг, в който всичко беше контрактувано. Сега ще ни „ изведат “ от рецесията, която сами измислиха, и най-после ще се самопохвалят, че са ни извели от рецесията, която съществуваше само, тъй като те споделиха, че съществува. Е, постараха се да я създадат действителна, като ни бутнат в лапите на Газпром, само че на Газпром му е заповядано да пренебрегва България. 

Гълъбите направиха рецесията по-реална и с отхвърли на 6 от седемте танкера с контрактувана газ, само че отново не съумяха да окъкат ситуацията, въпреки да се постараха. 

Facebook, „ медии “, платформи, какво ли не от фронта на хибридчиците е впрегнато, с цел да ни изяснява по какъв начин любовта към путлеристка русия е надали не национализъм. Използват свободата на словото, с цел да проповядват фашизъм, тъкмо както други употребяват свободата да стачкуват, с цел да извиват ръце или за политически пиар преди избори. 

Едни и същи правила на демокрацията има в другите страни. Обществата обаче ги употребяват по друг метод. Едни вземат решение, че няма да вършат нездравословни неща, единствено тъй като могат, други вземат решение, че е тяхно право да ги вършат, нищо, че вредят. И надлежно можете да видите разликите сред едните и другите. Финландия, да речем – страната с най-щастливо население, и България – тази с най-болно и най-бързо топящо се. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР