Иматe мляко в хладилника? Това е добре!Пийте го и ще

...
Иматe мляко в хладилника? Това е добре!Пийте го и ще
Коментари Харесай

Мляко от хлебарки - неочакваната суперхрана на бъдещето

Иматe мляко в хладилника? Това е добре!Пийте го и ще сте здрави и мощни. Но най-вероятно млякото, с което разполагате  е от крава или коза. Ако желаете да експериментирате, пробвайте мляко от хлебарки, повърхностно предлага Science Alert.

Хлебарките не са бозайници, тъй че това, което те отделят, механически видяно, не е мляко. Това, което учените назовават diploptera punctate в действителност е протеинов кристал, с който хлебарките хранят своите дребни. Изследователи са на мнение, че хората умерено могат да го ядат.

  " Кристалите са като пълноценна храна - те съдържат протеини, мазнини и захари. Имат всички незаменими аминокиселини ”, споделя Санчари Банерджи, член на екипа, изследвал кристала. Хлебарковото мляко е освен източник на калории и хранителни субстанции, само че и доста бързо се усвоява от организма.

Да доиш хлебарки обаче е скучна работа. Затова изследователският екип на Банерджи работи за изкуствено възпроизвеждане процеса на произвеждане на млякото в лабораторни условия. За страдание, ще отнеме известно време, преди да видите мляко от хлебарки по магазините.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР