Имате ли проблем със спорадичните нови последователи и малкото коментари

...
Имате ли проблем със спорадичните нови последователи и малкото коментари
Коментари Харесай

5 грешки, които отблъскват потребителите в Instagram

Имате ли проблем със спорадичните нови почитатели и дребното мнения в формалния си акаунт в Instagram? Трябва единствено да отстраните грешките и да продължите напред.

Не можем да пренебрегнем обстоятелството, че колкото повече ангажирания имат профилите на марката ви онлайн, толкоз по-добро е наличието ви. Instagram има голяма потребителска база – дейните консуматори са стотици милиони, по тази причина и тази обществена мрежа обезпечава видимост на марката, осведоменост за него и положителни конверсии.

Ако към момента не получавате мнения и лайкове, не сте сами. Много бизнеси не получават упования триумф в Instagram. Ето няколко вероятни аргументи за това.

Не обръщате внимание на фотосите си

Те са сърцето и душата на Instagram акаунта ви. Никой не би харесал глупави или размазани фрагменти, още по-малко би ви последвал. Некачествените изображения предават отрицателно усещане към публиката.

Като бизнес профил би трябвало да се стремите да подбирате изображенията и постоянно да публикувате висококачествени фотоси с верния размер – за Instagram той е 1080х1080.

За да подобрите качеството, можете да употребявате и спомагателни принадлежности за обработка.

Публикуване в неверното време

Публикуването в несъответствуващ час също може да е причина за ниската ангажираност. Просто е – аудиторията ви не е дейна или не може да види постовете сега на тяхното издание. Избирайте времеви шпации, в които хората фактически са онлайн. Един от най-хубавите от тях е 17:00-19:00 часа, когато хората всеобщо се прибират от работа и имат време да ревизират мобилните си устройства.

Частен Instagram

Понякога частните бизнес сметки въздействат на ангажираността на потребителя, защото постоянно не е допустимо поръчките за следване на профила да се одобрят незабавно. Това прави профила ви муден. Още по-лошо – потребителите не могат да го прегледат.

Аудиторията ви там ли е?

Уверете се, че достигате до таргет аудиторията си. В противоположен случай няма смисъл. Запитайте се:
Кои са почитателите ви?На каква възраст са?Кой ваш пост харесват най-вече?Какви ползи имат?
Тогава достигайте до тях през нещата, които харесват, през заниманията и ползите им, съответстващи по отношение на вашия артикул.

Нерелевантни хаштагове

Не подценявайте хаштаговете. Ако не ги употребявате, значи, че пропускате една опция да достигате до потребителите. Но недейте и да прекалявате с тях. Ограничете броя им и се фокусирайте върху това постоянно да са в подтекст на обстановката.

***

Избягвайки тези няколко неточности, можете да увеличите ангажираността на постовете си, което безспорно се трансформира в изгода за бизнеса ви.

По материал на
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР