Имате ли 7513 непрочетени имейла във входящата си поща? Изследванията

...
Имате ли 7513 непрочетени имейла във входящата си поща? Изследванията
Коментари Харесай

Колко имейла имате във входящата си кутия? В натрупаната входяща поща дебнат опасности

Имате ли 7513 непрочетени имейла във входящата си поща? Изследванията демонстрират, че това е безразсъдно.

Как управлявате имейлите си?

Човек вид „ входяща кутия нула “ ли сте или просто оставяте хиляди от тях непрочетени?
Според ново изследване, оповестено в списание Information Research, допуска, че оставянето на всичките ви имейли във входящата кутия евентуално ще ви остави недоволни от ръководството на персоналните ви записи.
В проучвателно изследване попитахме участниците по какъв начин се оправят с персоналните си записи като сметки, онлайн абонаменти и сходни детайли. Много от тях идват по имейл.
Повечето респонденти са оставили електронните си записи в имейла си. Само половината са записали детайли като сметки и други документи на други места – в техния компютър или облачно пространство Но съществуването на неорганизирана входяща кутия води до проблеми, в това число изчезнали сметки и загуба на диря от значима преписка.

Получаването на сметки, възобновяване на застраховки

и други домашен документи по имейл икономисва време и пари и понижава ненужното потребление на хартия.
Съществуват обаче опасности, в случай че не сте в крайник с електронните си записи. Респондентите в изследването оповестяват за проблеми като изтекла регистрация на транспортно средство, неспособност за отменяне на нежелани абонаменти и занемаряване на данъчни облекчения, защото намирането на касовите бележки е било прекомерно мъчно.
Това допуска, че закъснелите санкции и други пропуски в имейлите могат да костват на хората стотици долари всяка година.

Изследванията демонстрират, че неналичието на подбиране и ръководство на мейли прави по-трудно събирането на информацията, нужна по време на налозите, или за други обстановки с високи залози, като да вземем за пример молби за заем.

Резултатите на участниците в проучването демонстрират, че единствено половината (52%), които са оставили всичките си имейли във входящата кутия, са удовлетворени от ръководството на своите записи, в съпоставяне със 71%, които са сортирали имейлите си в папки.

 

Източник: The Conversation /Превод:SafeNews


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР