Имате куче или котка у дома? Честито, то вие сте

...
Имате куче или котка у дома? Честито, то вие сте
Коментари Харесай

5 научни отговора как домашните любимци влияят на живота ни

Имате куче или котка вкъщи? Честито, то вие сте късметлия. Ако нямате, то е добре да си вземете любяща приятелка за дома. И по опция осиновете, а не купувайте. В тази публикация ще ви покажем 5 метода, по които домашните любимци ни въздействат:
1. Домашните любимци могат да ви оказват помощ да спите по-добр
Проучванията са открили, че хората оповестяват за по-добър сън, когато спят с домакински любим. Сънят е доста значим. Най-доброто нещо, което можете да извършите за себе си, е да си починете добре през нощта. Това ще ви помогне с фокус, а също по този начин и с настроението ви.
2. Домашните любимци вършат хората по-добри
Домашните любимци ви оказват помощ да взаимодействате с други хора и по по-положителни способи. Те също са страхотни да ви поздравят, което оказва помощ да се почувствате по-добре, което ви прави доста по-приятен човек.
3. Собствениците на домашни любимци по-рядко страдат от разстройство на настроението
Проучванията са открили, че домашните любимци са добра терапия. Те могат да понижат тревогата и депресията и да насърчат игривостта и упражненията. Домашните любимци ви оказват помощ да се чувствате по-сигурни и осигурявате скъпи другарства. Това е потребно за мозъка и сърцето ви.
4. Домашните любимци обезпечават физически контакт
Проучванията демонстрират, че се чувствате по-добре, когато имате физически контакт. Докосването е положително за вас, физически и душевен, и е изключително значимо за здравословната връзка. Не можете да спорите за изгодите от докосването. Няма значение дали идва от различен човек или от вашия домакински любим. Прегръщането естествено освобождава окситоцин, хормонът, който понижава напрежението. Той също по този начин ще увеличи равнищата на серотонин и допамин.
5. Домашните любимци оказват помощ да се сътвори поредност
Да бъдеш притежател на домакински любим освен оказва помощ за щастието, само че и носи отговорност. Добавянето на малко отговорност към живота ви може да помогне за фокусиране и рутина в живота ви. Отговорностите, свързани с грижите за домакински любим, може да наподобяват елементарни. Но те оказват помощ да ви припомнят, че можете да се грижите за себе си. Домашните любимци са като фамилията, тъй че се грижете добре за тях. Те единствено ще ви обичат повече поради това.
Източник:

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР