Имат си достатъчно юристи, които ще вземат решение как да

...
Имат си достатъчно юристи, които ще вземат решение как да
Коментари Харесай

ПП и ДБ се явяват самостоятелно, коалиция може да заяви в ЦИК само промени в състава си

Имат си задоволително адвокати, които ще вземат решение по какъв начин да вземат участие в изборите. Законът дава опция единствено за смяна в състава на записана в ЦИК коалиция, изясни Росица Матева
Днес изтече срокът за регистрация на партиите. От 17-и до 27-и август записана коалиция може да съобщи в ЦИК промени в състава си – да включи нова партия или да напусне някоя от съставящите я. Това изясни Росица Матева, представител и зам.-председател на ЦИК по бТВ във връзка на изказванието, че Политическа партия и Демократична България може да разгласят коалиция, макар че се записаха настрана като такива.

„ Не може коалиция с коалиция. Само в записана коалиция могат да се включват нови партии или да напущат. Имат си задоволително адвокати, които ще вземат решение по какъв начин да вземат участие в изборите. Законът дава опция единствено за смяна в състава на записана в ЦИК коалиция ”, изясни Матева.

„ Софтуерът за гласоподаване е предаден на ЦИК. На изборите на 2 октомври ще се гласоподава със същия програмен продукт, с който се гласоподава на 4 април и на 11 юли предходната година. Просто би трябвало да се параметризира. Промяна на софтуера няма да се прави, няма да има и нов “, съобщи още Росица Матева.

„ Машините нямат връзка с интернет. Не би трябвало да има драми с отчитането на резултатите “, добави представителят на ЦИК
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР