Имат ли депутатите представа каква част от пристанището е на

...
Имат ли депутатите представа каква част от пристанището е на
Коментари Харесай

Пламен Данаилов : Дерогацията на руски петрол не бива да бъде прекратявана

Имат ли депутатите визия каква част от пристанището е на рафинерията и каква на страната? Подозирам, че огромна част от него е благосъстоятелност на рафинерията. Знаят ли депутатите какви са уговорките на концесионера? Ще има ли юридически последствия и можем ли да чакаме правосъдни каузи. Според мен да. Ако рафинерията е била хваната в две нарушавания, концесията е могло да бъде прекъсната от дълго време без последици.

Това сподели за предаването " Офанзива " по NOVA NEWS Пламен Данаилов, някогашен зам.-министър на енергетиката от " ". " През 2022 година България се трансформира в най-големия експортьор на модифицирани артикули от нефт за Украйна. Обосновани са подозренията, че това е гориво за украинските бойни машини. България се е възползвала много от войната, над 1000 пъти е повишен износът на модифицирани артикули през предходната година ", разяснява той. 

По думите му за концесията на " Росенец " към този момент е взето решение, само че има неясноти, които би трябвало да бъдат осветлени. " Трябва да се види какво ще се случи оттук насетне, да не се появи нов концесионер, обвързван с Движение за права и свободи, тъй като прекратяването на концесията е напълно тяхна самодейност. В 48-ия парламент ГЕРБ не ги поддържа, само че в този момент го направи. До 30 септември " Лукойл " има право да подаде коригираща данъчна декларация, а в случай че го направи, страната ще би трябвало да ѝ върне 180 милиарда лв., които са импортирани като налози ", уточни Данаилов.

Според него дерогацията на съветски нефт не трябва да бъде прекратявана. " Ако внасяме гориво, то ще бъде по-скъпо, жителите ще плащаме по-скъпо гориво ", изясни той. И посочи, че АЕЦ " Белене " е бил елементарно реализируем план, само че защото към този момент не е, продажбата на реакторите е положително решение.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР