Имаше сцени на хаос и паника в болница Насър“ в

...
Имаше сцени на хаос и паника в болница Насър“ в
Коментари Харесай

„Катастрофална ситуация“ в болница „Насър“ в Газа по време на израелска атака

Имаше подиуми на безпорядък и суматоха в болница „ Насър “ в Хан Юнис, когато израелските сили нахлуха в здравното заведение в южната част на Ивицата Газа и палестинците се пробваха да се изтеглят.

Израелската войска обсажда оборудването в продължение на седмици, изолирайки хиляди пациенти, медицински личен състав и разселени фамилии – доста от които остават в капан вътре. Проверени видеозаписи демонстрираха, че тези, които се пробваха да избягат в четвъртък, бяха нападнати, откакто напуснаха болничното заведение.

Говорителят на Министерството на здравеопазването в Газа Ашраф ал-Кудра сподели, че израелските войски са принудили 95 медици, 191 пациенти и 165 разселени хора в остаряла постройка на медицинския център при „ тежки условия “ без вода, храна или мляко за децата.

„ Медицинският комплекс Насър е очевидец на пагубна, тревожна обстановка заради намаляващия медицински потенциал, защото горивото ще свърши през идващите 24 часа, което директно заплашва живота на пациентите, в това число шести...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР