Имаше преходен период от 2,5 години за електронните рецепти. Първите

...
Имаше преходен период от 2,5 години за електронните рецепти. Първите
Коментари Харесай

Министърът на е-управление припомни: Имаше 2,5 години преходен период за електронните рецепти

Имаше временен интервал от 2,5 години за електронните предписания. Първите електронни предписания са издадени у нас през декември 2020 година От януари 2022 година до октомври т.г. са били издадени малко над 44 хиляди бели електронни предписания. Така че не би следвало да се връщаме към хартията, тъй като бихме ощетили пациентите. Това показа в ефира на NOVA министърът на електронното ръководство.

По думите му главното предизвикателство е, че българското общество в по-голямата си част е консервативно и мъчно възприема навлизането на новите технологии, само че акцентира, че това е бъдещето и ще би трябвало да се пригодим към актуалните условия.

От 16 ноември са издадени над 135 хиляди „ бели “ електронни предписания, от които са изпълени 60%, което е добър %. За другите така наречен „ зелени “ предписания имаме осъществяване на 100%. Има още някои елементи, които би трябвало да бъдат напаснати, разясни министър Йоловски.

По отношение на електронните извинителни бележки в учебното заведение отрасловият министър осведоми, че дотук са издадени 347 хиляди извинителни е-бележки, като при тях не са регистрирани съществени проблеми. Допълни, че идващите е-бележки ще бъдат създадени за яслите и детските градини следващата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР