Имаше обща резолюция на Европейския парламент към всички страни от

...
Имаше обща резолюция на Европейския парламент към всички страни от
Коментари Харесай

Митрофанова наглее отново: България преизпълни плана и повдигна водевилна дискусия дали да бъда поканена или не на първото заседание на парламента

" Имаше обща резолюция на Европейския парламент към всички страни от Европейски Съюз, в която се предлага съветските посланици оптимално да бъдат изолирани от публични политически контакти. Но това е рекомендация и всяка страна има право да вземе независимо решение дали да я извърши. Според мен България преизпълни проекта и повдигна в пресата водевилна полемика дали да бъде поканена или не Митрофанова на първото съвещание на Народното събрание. Това наподобява на водевил ".
 
Така съветският дипломат в България Елеонора Митрофанова разяснява пред организация ТАСС решението да не бъде поканена на първото, тържествено съвещание на 48-ото Народно заседание.

" Беше много забавно да се следи всичко това, макар че беше задоволителна една елементарна рекомендация от българското външно министерство към Народното събрание да не изпраща предложения, тъй като дипломатите отиват на посетители, единствено в случай че са поканени. Това евентуално се дължи на няколко аргументи, една от които е желанието да се отклони публичното внимание от сложната, в случай че не и сериозна, политическа и икономическа обстановка в България. През последните седмици не се чува нищо за диспути по целите в работата на новия парламент ", декларира Елеонора Митрофанова.
 
Миналата седмица стана ясно, че първото съвещание на 48-ото Народно заседание, планувано за 19 октомври, ще се организира без посланиците на Руската федерация и Беларус.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР