Имаше някои факти, на които станахме свидетели всички във връзка

...
Имаше някои факти, на които станахме свидетели всички във връзка
Коментари Харесай

Рашков обвини Турция в намеса във вътрешните работи на България

Имаше някои обстоятелства, на които станахме очевидци всички по отношение на държанието на някои представителни органи в Турция, което може да се пояснява, откакто касае избори за образуване на висшата държавна власт като интервенция във вътрешните работи в Република България. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков. В Министерство на вътрешните работи той и екипът му дадоха брифинг за изборните нарушавания, открити предходната неделя и за подготовката на балотажа на 21 ноември.

Рашков не подмина тематиката със спекулациите към машините за гласоподаване и опитите на някои политици да обяснят, че се готвят фалшификации.

„ За това малко време от последната ни конференция има доста съществени резултати от дейностите на Министерство на вътрешните работи. Колегите дадоха отговори на редица въпроси, във връзка с които някои наши политици направиха усърдие да заблудят българската общност по отношение на машините за гласоподаване да вземем за пример “, сподели минитърът. „ Спекулации, внушения имаше дни наред. Цели екипи от една партия пред телевизионните екрани приказват откровени неистини в ефира. Първият тур на изборите мина безпроблемно в страната и чужбина “, безапелационен бе Бойко Рашков.

„ За огромно страдание би трябвало да кажем гласно, че сме изправени пред голям брой закононарушения против политическите права на жителите. Установихме 91 случаи, в които образувахме досъдебни производства за действия, свързани с изборните права. Без да твърдим, че сме съумели да противодействаме на всички закононарушения от този тип, в този момент за първия тур на изборите, се оказа че постигнахме „ връх “, тъй като откритите случаи, по които сме приели, че са налице данни за досъдебно произвеждане, делата са към този момент 122 като брой. От 91 станаха 122. Това е сериозен растеж “, продължи с доклада си министърът. Но добави, че даже и тези резултати не би трябвало да успокояват, „ че сме ликвидирали това уродливо събитие у нас – политиците са си купуват с пари места в българския парламент “.

Който слага знак за тъждество сред битката на Министерство на вътрешните работи против престъпността и репресията, явно желае да в профил Министерство на вътрешните работи от следствието на закононарушения, сподели още вътрешният министър. Той акцентира, че ведомството му ще продължи да води борба против този тип престъпност.

„ Би ли могъл някой политик да се изправи пред нас и да каже какво тъкмо желаят от Министерство на вътрешните работи? Да проверява ли закононарушенията, или да пасува, както действаха някои министри в предходните кабинети, когато делата за такива закононарушения срещу изборните права се брояха на пръстите на двете ръце, да угаждат на партии. Репресия е това, че Министерство на вътрешните работи си прави работата, като разкрива закононарушения? “, попита риторично Рашков.

В тези 122 досъдебни производства, които са формирани и които проверяваме, рекордьори още веднъж са ГЕРБ и Движение за права и свободи, които слагат този знак за тъждество. Виждаме по какъв начин се срутва доверието на жителите към тези партии. За нас не е загадка, че те си партнират под повърхността, в това число с гласове, съобщи Рашков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР