Имаше хора, които твърдяха, че е имало задкулисни договорки между

...
Имаше хора, които твърдяха, че е имало задкулисни договорки между
Коментари Харесай

Вигенин: Спекулациите, че БСП е в закдулисна договорка с ГЕРБ и ДПС се оказаха неверни

Имаше хора, които твърдяха, че е имало подмолни сделки сред Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи и по какъв начин ние ще предложим държавно управление, което да бъде подкрепено от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Такъв въпрос изобщо не е стоял на дневен ред. Сега те би трябвало да се извинят на управлението на Българска социалистическа партия. Това разяснява в неделя зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин по Дарик радио.

Той уточни, че част от хората, стартирали тази теза, “се въплъщават като някаква съпротива в БСП” и работейки в тази посока са създали услуга на ръководещите, поставяйки под подозрение принципността и последователността на левицата. “Виждате, че към днешна дата всички тези спекулации се оказаха безпочвени.”, съобщи Вигенин.

По думите му единственият потребен ход за България е бил “Има подобен народ” да сформират държавно управление, тъй като те са имали тази опция. “Хората им се довериха като втора политическа мощ в Народното събрание и първа политическа мощ, която въплъщаваше смяната. Осъзнавайки обстоятелството, че загубихме тези избори, без каквито и да било искания предложихме нашата поддръжка да потърсим дружно стъпки, които да доведат до действителната смяна в България. Очевидно такива планове “Има подобен народ” нямаше.”, разяснява Вигенин.

Той добави, че най-разумното, което Българска социалистическа партия е можела да направи в тази обстановка, е да върне мандата, изключително поради метода, по който действа сегашният парламент и на фона на това, че няма просвета за разговор в тази обстановка.

“Имаше оферти да не върнем незабавно мандата, само че това размотаване и бавене във времето и потреблението му за чисто партийна агитация не е добре за България. Колкото по-бързо приключим живота на този парламент, колкото по-бързо се назначи държавното управление на Румен Радев и си отиде дефинитивно държавното управление на Борисов, ще е толкоз по-добре за България.”, уточни Вигенин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР