Имами плашат с протест Протест на имами на жълтите павета

...
Имами плашат с протест Протест на имами на жълтите павета
Коментари Харесай

Имами плашат с протест, ако не получат забавените си заплати

Имами плашат с митинг Протест на имами на жълтите павета заплашва властта, в случай че не се откри решение на финансовия проблем на Главното мюфтийство, разяснява в ефира на Дарик основния секретар на мюфтийството Джелал Фаик. Той описа, че повече от 2 месеца към 600 имами в страната не са получавали заплати и помоли чиновниците за самообладание.

„ Вие знаете какво би означавало един митинг на имами в центъра на София “, сподели още Фаик. Главното мюфтийство два пъти е изпращало писма до премиера Бойко Борисов с искане за среща, с цел да могат да слагат настоящите си проблеми. " Най-големият от тях е финансовият. Средствата за заплати на имамите са прекъснати от страна на Дирекцията по вероизповеданията в Турция. Причината е едностранното анулиране на протокола от страна на служебното държавно управление по времето на Огнян Герджиков ", изясни Джелал Фаик.

Фаик: Главното мюфтийство е гаранция против навлизането на радикалния ислям в България

Според него има прочут късмет обстановката да се окаже опция за радикални ислямисти, които да опитат да се свържат с имами и против възнаграждение да прокарат радикални детайли. " Ако нещата се оставят по този начин на произвола, постоянно може да се откри един, който желае да финансира по сивия метод просветител, който да би трябвало да откри дерибеите на обитаемоте места и да заплаща на тях, да проповядва това, което му кажат, само че мисля, че няма да се стигне до това ", уточни той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР