Имаме заподозрени за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев. Това

...
Имаме заподозрени за атентата срещу главния прокурор Иван Гешев. Това
Коментари Харесай

Служебният вътрешен министър Демерджиев: Има заподозрени за опита за покушение срещу Гешев

Имаме обвинени за атентата против основния прокурор Иван Гешев. Това разгласи на брифинг министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев след незабавната среща на всички профилирани институции и служби, свикана от служебния министър председател Гълъб Донев в Министерския съвет.
 
" Очевидно е, че равнището на сигурност на колите и техническите средства, с които разполага НСО би трябвало да бъдат повишени. Именно бронировката на автомобила, употребен от основния прокурор, е била решаваща ", добави Демерджиев.
 
" Безспорно е, че НСО би трябвало да бъде снабдена с както с надеждни съвременни коли, наблягам, че последният, който се употребява сега и е разполагаем на страната, е от 2012 година, което е безусловно неприемливо, по този начин и със модерни механически средства, които да обезпечат сигурността на охранявани лица. Това ще бъде направено чрез работна група, която се образува през днешния ден ", сподели той.
 
 Министерство на вътрешните работи Министерство на вътрешните работи Източник: Zonanews
" Имаме обвинени, само че не мога да изпадам в детайлности. Към моментна нямаме данни да е изтекла информация, само че това се ревизира. Има доста разновидности да бъде проследен маршрута на автомобила. Изследваме всички благоприятни условия да бъде проследен маршрута на автомобила. Няма потърпевши, типът на взривното устройство не разрешава да се преодолее отбраната на съответно този автомобил. Нивото на отбрана на този автомобил е по-високо и това взривно устройство даже да имаше непосредствено попадение, не може да аргументи вреди на пасажерите в купето ", уточни служебният министър на вътрешните работи.
 
" Всяка опасност, отправена до общественик от ранга на основния прокурор, който е под защита на НСО, се ревизира извънредно деликатно от всички служби, които имат отношение към това без значение каква е опасността и каква е степента на нейната съвестност. Всички закани, които са отправяни към Гешев през годините са проверявани, взимани са съответните ограничения и е несъмнено равнището на отбрана, което НСО ползва във връзка с него ", посочи той, представен от БГНЕС.
 
" Действително това е опасност към държавността, само че тя не се дължи на деяние или безучастие на служебния кабинет. Във всеки един атентат или опасност за атентат ние подхождаме с нужната съвестност като към безусловно действително осъществено деяние ", сподели Демерджиев.
 
В срещата на службите вземат участие Демерджиев, министърът на правораздаването Крум Зарков, заместител основният прокурор Борислав Сарафов и представители на службите. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР