Имаме всички сили да влезем в топ 4 при юношите

...
Имаме всички сили да влезем в топ 4 при юношите
Коментари Харесай

Красимир Миронов: Изградихме много добър колектив, целта не беше на всяка цена да сме в елита

Имаме всички сили да влезем в топ 4 при юношите старша възраст, безапелационен е експертът

Тимът на Дунав (Русе) отстъпи на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) с 1:3 гейма в плейаутния дуел посред им, изигран преди седмица в столичната зала " Христо Ботев ". Воденият от Красимир Миронов тим ще продължат да се изявяват във второто равнище на шампионата - Висшата лига.

Старши треньорът приказва пред BGvolleyball.com за дуела, както и за достиженията с подрастващите - ето какво сподели той:

" Излязохме, дадохме, каквото можахме съгласно моментното положение на тима. Имаше обстановки в мача, изключително в първите два гейма, в които бяхме на моменти по-добри от Марек. Във втория гейм също на моменти играхме по-добре, и в третия тръгнахме мощно също. На нашия тим обаче му липсва класа на една-две от позициите и това оказа въздействие - и в този мач, и на финала с Раковски (Севлиево). "

" Във втората част Марек стартира по-добре, само че ние успяхме да ги настигнем към средата, оттова дръпнахме с много огромна разлика. В третия ние имахме преднина, само че се пропукахме в една от обстановките - биха мощен сервис, не можахме да отиграем и ни стана мъчно.

Излязохме да вземем това, което можем. В първите два гейма стояхме добре. Трудно отиграхме на висока топка, нямаме подобен реализатор в тима, който да може да отиграва високата топка и контраатаката, оттова идва разликата. По време на сезона нашият диагонал излезе и бе отслабена зона 4. Боян Христов го преквалифицирахме на диагонал и малко ни падна офанзивата в зона 4 - това си проличава и от двата мача - и финала, и плейаута. В другите мачове не личеше, само че в тези беше доста очевидно. Процентите ни на офанзива в зона 4 са доста слаби ", съобщи треньорът.



" Марек имат леко преимущество пред нас, млад тим, който изигра 22 мача в елита - равнищата са разнообразни въпреки всичко. Това малко или доста им дава преимущество, в случай че имахме един или двама реализатори на тези позиции, умерено можехме да победим ", добави Миронов.



" Нашата цел не беше да влезем в елита непременно. Ако искахме да играем в Супер Волей, ние щяхме да си останем и предходната година. Причините не са спортно-технически, а чисто финансови, от там се наложи да се разделим с целия миналогодишен състав, и да останат единствено локалните състезатели. Да вкараме цялата концепция на това оставане във Висшата лига беше -  демонстрираха си и резултатите, имаме порядъчен тим юноши старша възраст. Идеята не беше да гоним безусловно връщане в елита, а да създадем сплав от младите и от тези, които останаха миналогодишния състав и да израстват по-бързо. Това, което ни подлъга, е, че направихме доста победи поред - не сме очаквали, че ще запишем 14 следващи триумфа до финала, без загуба. Имаме леко отчаяние за изгубения край и плейаута, както и полуфинала за Купата - това бяха трите най-важни мача. Но изградихме доста добър колектив - вкарахме доста млади състезатели - някои играха повече, други по-малко. Но това нещо даде резултат на дребните, които в края на сезона юноши старша възраст нямаме изгубен мач. Както към този момент споделих, Супер Волей не ни беше фикс концепция - в случай че сме желали, да сме взели още едно-две попълнения, с изключение на Йоан (б.р. Кайряков), и щяхме да влезем без проблем ", сподели още експертът.



" Още преди началото на сезона знаех, че с юношите това ще бъде нашата година. Това е тим, граден доста време, вървят дружно от пети-шести клас, доста стиковани. Знаех, че като упражняват с мъжете, ще израстнат доста по-бързо, в сравнение с в случай че упражняват сами. В район Добруджа спечелихме всички мачове, без изгубен гейм, минахме през тежко решето. Победихме школи, които не са инцидентни, като Виктория Волей и ЦСКА, Славия, Хебър. Представихме се доста добре, от 12 мача записахме 12 победи. За мен е доста добър триумф. "



" Момчетата израстнаха пред очите ми и виждам по какъв начин стават все по-добри. Удовлетворен съм, доста се веселя. Много сме сплотени като тим, както и при мъжете. Такъв тим няма да имам в никакъв случай - казвал съм го и на други места. Рядко се случва - и като колектив, и като комбиниране на състезатели. Дори и да го селектирам - мъчно може да се получи още веднъж подобен тим. Важно е всеки да дава максимума от себе си. "



" Амбицирани сме, и имаме всички сили да влезем в топ 4 на България. Надяваме се да можем да го създадем. Миналата година бяхме осми, в този момент се надявам да се изкачим нагоре ", приключи Миронов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР