Имаме всички шансове за догодина.Така, след като в петък говореше

...
Имаме всички шансове за догодина.Така, след като в петък говореше
Коментари Харесай

Радев за Шенген: Имаме всички шансове догодина

" Имаме всички шансове за следващата година. "

Така, откакто в петък говореше за цинизъм, през днешния ден президентът Румен Радев в бодряшки звук разяснява тематиката " Шенген " от Тирана, където е на среща на лидерите на Европейския съюз и Западните Балкани.

По-рано през днешния ден пристигна новината, че и Австрия няма да поддържа България.

„ В България най-добре знаем, че без пълноценната интеграция на страните от Западните Балкани не може да приказваме за сигурност и непоклатимост на цяла Европа ", сподели Радев.

По думите му той продължавал да разисква темата  " Шенген " и с двамата водачи (вероятно имайки поради министър председателите на Австрия и Нидерландия - бел. ред.).

" Работим на всички равнища на дипломацията, само че би трябвало да се свърши работа и в България. Моят съвет, зов към всички политически партии – дано тази тематика не се политизира. Нека не се употребява за персонална кавга сред партийни водачи ”, продължи той.

Според него било изключително значимо " този парламент да одобри законите по Плана за възобновяване и резистентност, които касаят правосъдната промяна ". 

„ Имаме всички шансове следващата година, и това го знам от двамата водачи, на страните, които към момента са срещу, България да се причисли към Шенген. Това значително зависи от нас. И от това по какъв начин ще играем тази игра на терена на дипломацията без страсти, най-много без емоции в България ", твърди президентът.
Няма обстоятелства, че е създаден изстрел
Той разяснява и журналистическото следствие на няколко авторитетни западни медии за ранен мигрант при пукотевица на турско-българската граница при започване на октомври.  

„ Върши се щателна инспекция. Към момента от доказателствата е ясно, че имаме нападателно държание от страна на мигранти, потрошен автомобил на „ Гранична полици ” и ранен български служител на реда при осъществяване на служебните му задължения. Нямаме обстоятелства, доказателства и данни че е бил създаден изстрел от български служител на реда към мигрант ", каза Радев.
" Да няма неистина "
" Да няма неистина. Лъжата разрушава политическата система и обществото. "  

Така доста по-кратко отговори Радев през днешния ден на репликата на " Продължаваме промяната ", че той връща мутрите във властта. Вчера той с доста изострен звук се отхвърли от Политическа партия и упрекна водачите в " шмекерия ".
България стартира подготовка за сечене на евро
България стартира подготовката за сечене на евромонети.

„ Само преди минути в Брюксел бе подписан извънредно значим документ от министъра на финансите и гуверньора на Българска народна банка с всички страни от еврогрупата. Президентът на еврогрупата и секретарят Валдис Домбровскис подписаха меморандум, с който България стартира подготовката за сечене на евромонети ”, съобщи Радев.

Според него това е самопризнание за напъните на няколко държавни управления.

„ Това е изключително самопризнание на всички страни от еврогрупата за напъните на служебния кабинет да се оправи с инфлацията. То пречупи тренда, признават се напъните за макрофинансова непоклатимост ”, посочи президентът.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР