Имаме всички предпоставки да направим добър и успешен зимен сезон,

...
Имаме всички предпоставки да направим добър и успешен зимен сезон,
Коментари Харесай

Бизнесът в Банско очаква добър и успешен зимен сезон

Имаме всички предпоставки да създадем добър и сполучлив зимен сезон, сподели за Българска телеграфна агенция Малин Бистрин, ръководител на Съюз на туристическия бизнес в Банско.

По думите му ценово курортът стои доста добре, предлага се огромно многообразие от пакети, които да удовлетворят другите туристи.

Анализът, регистриран след среща с министъра на туризма демонстрира, че тази година към шейсет % от туристите ще бъдат от чужбина, което значи, че Банско стои сносно на непознатите пазари, акцентира Бистрин. Местният бизнес обаче работи и за привличане на повече родни туристи, добави той.

Председателят на Съюза на туристическия бизнес в Банско означи, че летният сезон за курорта е бил сполучлив, като данните регистрират седемнайсет % растеж на туристите. Това се дължи на дългите години поредност в работата ни и промотиране, акцентира Бистрин. Всяка една седмица направихме разнообразни по своя тип събития, което дава съображение на туристите да имат претекста да останат по-дълго от обичайното от петък до неделя, добави той.

Малин Бистрин означи, че пакетите дават опция да се показа освен Банско, само че и района. Това беше осъзнато от сътрудниците и довежда до своите резултати, хората могат да яздят коне, да се разхождат по планината, да посетят избите, към нас, манастирите; практикуването на разнообразни типове туризъм към този момент се усеща и дава своя резултат, сподели още Бистрин.

По отношение на зимния сезон от бизнеса чакат интерес от посетителите още от началото на декември. По традиция Банско притегля доста студенти, които да честват своя празник в планинския град. Цените са разнородни, като стартират от двайсет лв. на човек за къщите за посетители. Има разнообразни пакети за другите джобове, добави Бистрин.

През идващите месеци Банско ще притегля гости освен за празниците, само че и за спортуване и екскурзии. Очаква се огромен интерес от страна на феновете на зимните спортове по време на Световната купа по ски за дами.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР