Имаме всички елементи на дестабилизирана парламентарна система. Президентът е лъжец.

...
Имаме всички елементи на дестабилизирана парламентарна система. Президентът е лъжец.
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Президентът е лъжец и насъсква партиите една срещу друга

„ Имаме всички детайли на дестабилизирана парламентарна система. Президентът е измамник ”. Това съобщи някогашният шеф на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев, в предаването „ Офанзива ” на NOVA NEWS.

„ Пети следващи избори имаме. Президентът е факторът, който дестабилизира политическата система, той насъсква партиите една против друга, смъква държавни управления. Имаме всички детайли на дестабилизиране на партийната система. Вече сме на ръба на това войната да стане очевидна ”, изясни Методиев.

По думите му се основават паравоенни политически структури, приготвят се, хвърлят се на избори, дестабилизират се други.

„ Действията на президентската институция би трябвало да се проучват във боен подтекст. Комплектуваха една групировка като „ Левицата! ”, хвърлиха едни пари… президентът е подпомагал групировката, от кабинета му са взели участие хора ”, сподели Методиев.

Според него се бърза за сформиране на парламент, с цел да има върху кого да се хвърлят обвинявания.

„ Президентите в Европа вършат противоположното ”, сподели той и разясни че там те поучават партиите да се схванат.

„ Ако се сформира държавно управление, то ще стартира да бъде сваляно от президентската институция. Увеличиха се заплатите на администрацията, сменя се всичко до чистачка. От понеделник има смени на посланици, на търговски аташета, шефа на ДАНС назначават в петъка. От понеделник се назначават десетки основни структури ”, изясни Методиев.

Президентът води война и това са неговите бойци, сподели Методиев.

По думите му служебните кабинети би трябвало да бъдат отстранени. „ Окопае ли се президентството и в локалната власт … ресурсите на страната към този момент са в президентската власт ”, добави Калоян Методиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР