„Имаме възможност да преместим 20 млрд. кубически метра от юг

...
„Имаме възможност да преместим 20 млрд. кубически метра от юг
Коментари Харесай

Василев за газа: С общи усилия можем да прекратим зависимостта веднъж завинаги

„ Имаме опция да преместим 20 милиарда кубически метра от юг на север със съществуващата инфраструктура. Ако създадем рационализация, количеството може да доближи до 25 милиарда кубически тона. България има скромни потребности - към 3 млрд.”, изясни още той.

По думите на Василев друга част от решението е да се прегледа производството на електрическа енергия от газ. „ Там има капацитет за огромни икономии. Трябва да се види какви са опциите за малкомащабни модернизации на съществуващата инфраструктура за по-добър поток на електрическа енергия, газ и по-добро съхранение”, разясни вицепремиерът.

По отношение на това дали можем да диверсифицираме, с цел да не сме толкоз подвластни от съветски газ, той даде за образец България: „ Направихме това на 27 април. От 90% до 0% в границите на ден”, акцентира Василев.

Той разясни още, че с общи старания, със съществуващата инфраструктура, с дребни модернизации и с обединени дейности по линия на електрическата енергия, тръбопроводите и договорите, можем да диверсифицираме района. „ И един път вечно да прекратим зависимостта”, заключи Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР