Имаме вътрешна информация, че в армията нещата не стоят добре

...
Имаме вътрешна информация, че в армията нещата не стоят добре
Коментари Харесай

Вигенин: Имаме вътрешна информация, че в армията ни нещата не стоят добре

Имаме вътрешна информация , че в армията нещата не стоят добре и има напускащи , би трябвало да бъде обяснено за какво се случва това. Това сподели пред Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия желае чуване на военния министър Тодор Тагарев поради опасения за националната сигурност , добави той.

По думите му опасността за сигурността идва от възходящата ескалация .

" Натрупаха се събития , подозрения , изявления , които ускоряват упованията за напрежение . Нормално е в такава обстановка да има институционален отговор. Тагарев сподели, че се разискват разнообразни разновидности за базиране на щаб на НАТО към Ямбол. Трябва да бъдат показани задачите на Министерство на защитата и от кое място идват заканите. Според мен отчасти те идват от самото правителство и неговите решения, които предизвикват разделяне и напрежение в обществото. Очакваме кабинетът да каже по какъв начин си показва обезпечаването на националната сигурност ", разяснява той. 

Според него първопричината за ескалацията е разпадането на зърнената договорка .

" Когато има напрежение би трябвало да търсим опит за деескалация посредством диалози с Русия , а не да решаваме въпроса с в допълнение скупчване на оръжия . Вървим към по-сериозен спор, който би трябвало да се опитаме да избегнем, желаеме да забележим визията на държавното управление по какъв начин това може да се случи. Засилването на военното наличие в акваторията на Черно море не способства за сигурността ", счита Вигенин. 

Относно кандидатурата на партията за столичен кмет той удостовери, че поддръжка за Ваня Григорова има, а градската организация ще реши на конференция дали да я издигне.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР