Имаме управляваща коалиция, което уж не е коалиция, а сглобка.

...
Имаме управляваща коалиция, което уж не е коалиция, а сглобка.
Коментари Харесай

Румен Гечев: Имаме управляваща сглобка, решенията се взимат по коридорите

Имаме ръководеща коалиция, което сякаш не е коалиция, а сглобка. Те обаче се бяха хванали за гушите и се търкаляха на пода в бюджетна комисия, с цел да си вземат решение проблемите за завоюване на властови позиции. Това съобщи Румен Гечев от в  ефира на Българска национална телевизия.

По думите му същинският ръководещ е Движение за права и свободи, които в множеството случаи поддържат ГЕРБ. Колегите от " Възраждане " също се намесиха много пъти в интерес на ГЕРБ, съобщи Гечев.

Решенията се взимат по коридорите на Народно събрание, разяснява той.

Според него нямаме несъмнено ръководство. Такава е обстановката, че сътрудниците от Движение за права и свободи се възползват и на практика ръководят процесите, добави Гечев.

Акцентира, че в бюджета има преписани оферти от, които са импортирани от името на ГЕРБ или ПП-ДБ. Даде образец с предлагането за повишение на възнагражденията в Национален осигурителен институт и армията.

Добави, че са предложили преструкториране на разноски, незначителни промени в приходите, защото те са под огромно напрежение. Бюджетният недостиг щеше да се усили единствено с 0,6%, само че " сглобката " не одобри нашите оферти.

Днес надали ще има обилни промени, разяснява Гечев във връзка гласуването на Бюджет 2023 дефинитивно в пленарната зала.

За предложенията за промени в Конституцията Румен Гечев разяснява, че сега не се знае кой носи отговорност, а държавните институции показват подозрения, че тази " сглобка " има потенциал да прави промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР