Имаме удоволствието да съобщим, че Ханс-Петер Клеебиндер, бивш ръководител на

...
Имаме удоволствието да съобщим, че Ханс-Петер Клеебиндер, бивш ръководител на
Коментари Харесай

Микро електромобили: Само такива коли ли ще караме в бъдеще?

" Имаме удоволствието да съобщим, че Ханс-Петер Клеебиндер, някогашен началник на MINI и Audi Germany, се причислява към Микроконсултативния съвет. Ханс-Петер беше виновен за стартирането на MINI кабрио и MINI Clubman и стана първият тест водач на Microlino 1.0 в Германия.

С дългогодишния си опит в автомобилната промишленост той ще поддържа стартирането на пазара на Microlino 2.0. " се споделя в публично изказване на компанията Micro-Mobility, която от дълго време възнамерява да съживи именитото BMW Isetta (1955-1962) под формата на градско електромобилче. На уеб страницата microlino-car беше оповестено изявление с Ханс-Петер Клеебиндер, който споделя какви са вижданията му за бъдещата дребна градска кола.
Здравейте, Ханс-Петер, можете ли да ни кажете повече за вашето професионално минало?
През 1995 година имах опцията да интервюирам повече от 250 водачи на отзиви и специалисти за бъдещето на подвижността в Европа за проучвателен план в университета в Санкт Гален. Още тогава преди 25 години беше ясно, че се нуждаем от гражданска война в подвижността. След това натрупах на практика опит в MINI и BMW в продължение на 16 години и по-късно в Audi до преди 2 години. Днес аз съчетавам тези два свята на промишлеността и науката като самостоятелен специалист за бъдеща подвижност и шеф на изследването на програмата CAS Smart Mobility Management в университета в Санкт Гален.

Кога за първи път чухте за Microlino и по какъв начин породи първият контакт?
Това беше обич от пръв взор. На премиерата на автомобилното ревю в Женева напролет на 2016 година и като почитател на MINI и Fiat 500, първата ми кола. От юни 2020 година съм горделив тестови водач на Microlino и съумях персонално да се убедя в задачата и опциите на бъдещата градска кола.
 Микро електрически автомобили: Само такива коли ли ще караме в бъдеще?

Бяхте с BMW Group в продължение на 16 години и като началник в Mini управлявахте стартирането на пазара на разнообразни модели. Какви паралели виждате за стартирането на Microlino?
Подходът и задачата ни с Micro и тази на сър Алекс Исигонис с MINI през 1959 година в действителност са доста сходни: към „ Творческо потребление на пространството “ в този момент прибавяме „ Умно и стабилно потребление на колите в огромните градове “. За мен Microlino е актуалният отговор за обезпечаване на нашите самостоятелни бъдещи потребности от подвижност в градовете. С екологична, умна и спестяваща пространство подвижност, която е и занимателна.
Вие сте шеф на изследвания за просветителната стратегия „ Интелигентно ръководство на подвижността, ръководена от интелигентни градове и интелигентни данни “ в университета в Санкт Гален. Какви трендове въздействат на потребностите от подвижност?
Устойчивостта се трансформира в най-важната тематика - валутата за това е нашият персонален отпечатък върху екологичната подвижност. Нашето предпочитание за самостоятелна подвижност остава, само че ще го реализираме по повече способи: с четири и две колела, само че също по този начин от ден на ден с трен, публичен превоз и пешком. В бъдеще самостоятелните и електрическите транспортни средства също ще играят роля, както във въздуха, по този начин и подземен. Мрежата и взаимното свързване на всички типове превоз ще се трансфорат в стандарт. За 95% от нашите направления микромобилността към този момент е по-евтиният, по-практичен и по-екологичен вид.
Какво ви убеди да се присъедините към Консултативния съвет на Microlino и кои съгласно вас са най-големите провокации?
Първо доста позитивният ми опит като тест водач на Microlino. От юни съвсем всекидневно пътувам в родния си град със стиснати палци и доста позитивни реакции към моя Microlino 1.0. Очаквам с неспокойствие да допринеса с моя опит и да доведа законния правоприемник и актуалната интерпретация на " балонната " кола от 50-те години до триумф. За мен това е едно от най-вълнуващите провокации в нововъзникващата промишленост за подвижност.
Вие сте член на Глобалната коалиция за нова подвижност на Световния стопански конгрес и член на консултативния съвет на федералната асоциация за електрическа подвижност в Германия. Как да реализираме прехода от мотори с вътрешно горене към електрическа подвижност?
Преминаването от мотора с вътрешно горене най-сетне е в разгара си. Очевидно електрическата подвижност е по-добрата опция на мотора с вътрешно горене. Технологията на батериите ще продължи да се развива бързо. Ще дойдат нови, по-удобни за клиента варианти за зареждане, като да вземем за пример " батерията като услуга " и апостериори зареждане. Нуждаем се от холистична гражданска война на подвижността - ръка за ръка с всеобхватна енергийна гражданска война и промяна и редизайн на нашите градове и инфраструктура сред градовете и селските региони.
Последен въпрос в ролята ви на началник на проучването на новата стратегия Smart Mobility Management: Как мислите, че ще наподобява бъдещето на подвижността след 10 години?
Виждам доста позитивно бъдеще за микромобилността и значима роля в обезпечаването на самостоятелна подвижност в нашите градове в бъдеще и възстановяване на качеството ни на живот.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР