Имаме три важни теми, които развиваме в кампанията, и които

...
Имаме три важни теми, които развиваме в кампанията, и които
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Таван на цените, по-строг контрол и борба със спекулата

" Имаме три значими тематики, които развиваме в акцията, и които ще бъдат наш приоритет в първите месеци на идващото ръководство ", съобщи лидерът на листите на " Българска социалистическа партия за България " във Велико Търново и Ямбол Кристиан Вигенин в ефира на БСТВ. " Първият е обвързван с приходите и инфлацията. Искаме да подсигуряваме, че обедняването ще спре и ограниченията, които се подхващат, няма да доведат до понижаване на приходите. Точно противоположното - приходите ще продължат да изпреварват инфлацията. Затова желаеме налагане на таван на цените, по-строг надзор и битка със спекулата ", акцентира той.
Втората съществена тематика за Българска социалистическа партия е мирът и прекратяването на войната в Украйна. " В същото време България да не се въвлича в този спор, по тази причина военната помощ за Украйна би трябвало да бъде прекъсната. Конфликтът не може да откри военно решение. Страната ни би трябвало да употребява своите благоприятни условия и да приказва за мирни договаряния ", съобщи социалистът и означи, че към този момент има такива първи проблясъци.
Третата тематика е обвързвана със отбраната на децата и фамилията във всички аспекти. " Особено внимание обръщам на джендър идеологията и референдума, който организираме. Зад нас застанаха видни фигури в Инициативния комитет.  Искаме нашите деца да не бъдат обърквани в учебно заведение с тези противоречиви идеологии, а да е ясно, че има единствено два пола - мъжки и женски. Това не е дискриминация към хората с друга полова ориентировка, само че би трябвало да има граници ", безапелационен бе Вигенин.
За Българска социалистическа партия е значима също подготовката за приемане на бюджет за 2023 година " Имаме готови редица законопроекти. Част от тях са: необлагаем най-малко в размер на линията на беднотия. Втората година от майчинството да бъде обвързана с минималната работна заплата. Ще предложим учениците до 8-и клас да получават еднократна помощ при започване на образователната година от 350 лв.. Имаме концепция и да подсигуряваме безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години ", уточни той и добави, че предпочитани ще бъдат и законите по Плана за възобновяване и резистентност.
Българска социалистическа партия поддържа присъединението на България към Еврозоната, само че въпросът е по кое време да стане това. " Страната ни би трябвало да е подготвена. Да влезе, когато участието ще даде тласък на стопанската система и ще увеличи приходите, а не когато ще ги понижи. Според нас България сега не е подготвена и не би трябвало да прибързва ", безапелационен е Вигенин.
Като лидер на листата във Велико Търново, Вигенин съобщи: " Виждам упоритост да покажем добър резултат. Листата ни тук е доста добра - в нея има най-вече дами и те заемат водещите места - няма друга такава листа в Българи. Като приоритет на идващото държавно управление би трябвало да бъде довършването на автомагистрала " Хемус ", тъй че да стигне до Велико Търново. Наша самодейност е да бъде основан фонд за развиването на дребните обитаеми места ", означи той.
По думите му листата в Ямбол също е актуализирана, много по-амбицирана, с повече младежи и специалисти. " За нас е значимо да бъде построен 4-лентов път от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " до Ямбол. Също по този начин възобновяване на ЖП линията Ямбол-Елхово и продължаването й до Одрин. Довършването на ямболската болница пък е моя персонална идея ", изясни Вигенин.
На финала социалистът съобщи: " Никога България не е имала толкоз огромна потребност от социалистическа партия. Нашата политика е за понижаване на неравенствата и разликите, което ще направи България европейска и едно по-добро място за живеене. Затова ни подкрепете с номер 1 в бюлетината ", прикани Кристиан Вигенин.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР