Имаме три разнопосочни информации във връзка с осъвременяването на пенсиите

...
Имаме три разнопосочни информации във връзка с осъвременяването на пенсиите
Коментари Харесай

Бивш социален министър обясни как ще се преизчисляват пенсиите

" Имаме три разнопосочни информации по отношение на осъвременяването на пенсиите от 1 юли. Преди имахме единствено това, което беше в Бюджет 2022 за 6,1%. Известно време се говореше за 21,6% нарастване, по-късно за към 20% и последно общественият министър сподели: да си сметнат хората 10%+60 лева

Ковид добавката ще влезе в размера на пенсията като инфлационна добавка ", уточни пред Bulgaria ON AIR бившият обществен министър Христина Христова. 

Христова се надява пенсионерите да получат обещаното и прикани ръководещите: " Трябва по-отговорно с артикулирането на информацията. Пенсионноосигурителната система е комплицирана и хората в пенсионна възраст не са длъжни да познават правилата. "  

Три са разновидностите за преизчисляване на пенсиите, стана ясно от думите ѝ.

" Единият е посредством коефициента за всяка прослужена година да имат по-висока тежест, другият със актуален застрахователен приход да се преизчислят пенсиите, а третият - някакъв коефициент да се извади, с който просто да се покрива инфлацията като изключително преизчисляване на пенсиите ", изброи бившият обществен министър.

" Със сигурност едно преизчисляване е добра концепция, изключително за междинния застрахователен приход. Разчетите демонстрират, че по този начин до висока степен обират огромните разноски сред остарели и нови пенсии. Недопустимо е пенсионноосигурителната система да генерира неправда ", безапелационна бе Христова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР