Имаме точни и ясни разчети защо е законно и може

...
Имаме точни и ясни разчети защо е законно и може
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС в СОС: Поехме ангажимент за 20% увеличение на заплатите на медицинските сестри и фелдшерите

Имаме точни и ясни планове за какво е законно и може да се финансира в допълнение възнаграждението на медицинските сестри и фелдшерите и от кое място ще дойдат парите. В последна сметка свършихме работа, тъй като ние внасяне през днешния ден предложение в бюджета, а не заричане за страната – нарастване с 20% на заплатите, считано от 1 януари. Това ще коства на годишния бюджет 10 млн. лева


Това съобщи ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Тези 10 млн. лева предлагаме да бъдат пренасочени от запаса на кмета, който господин Терзиев тази година обилно е планувал да бъде рекорден, заради което му предлагаме да бъде понижен с 10 млн. лева, препоръчани от него в размер на 23 млн. лева Тоест, има от кое място да дойдат парите – от един запас, който е напълно еднолично на послушание на кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура ", изясни Георгиев и добави, че парите за тези 20% ще дойдат оттова.

Предложението е импортирано и ще се гледа на финансова комисия следобяд.

" Следващите 10%, с цел да стигнем до прилични хонорари на хора, които имат извънредно значима роля за здравето на децата в София, ще бъдат обезпечени. Даваме 6-месечен период за диалозите с страната, т.е. рубриката " тате ще ми купи колело, но различен път ", която Терзиев ви е показал, след което ние поемаме уговорката. Това е контрактувано с КНСБ, КТ " Подкрепа, другите 10%, при положение, че до 6 месеца не бъдат обезпечени от страната, ние ще създадем актуализация на бюджета и съгласно осъществяване на финансовата стратегия, ще ги подсигуряваме от есента отсега нататък ", безапелационен е Георгиев.

" Исканията, които вършат сътрудниците, са за нарастване на еднократното заплащане всяка година от 450 на 500 лв. за работно облекло. За медицински сестри и фелдшери да няма опция за работно облекло, явно не е съществено от наша страна, заради което нарастването в размер на 100 хиляди лева ние предвиждаме да бъде обезпечено още веднъж от бюджета ", сподели още той.

Георгиев уточни и от кое място ще дойдат средствата. " Терзиев е планувал в бюджета за тази година два пъти повече пари за представителни разноски – 40 хиляди лева на месец за пътувания, цветя, обяди и прочие Предлагаме да се понижат парите за обяди и представителни на кмета, да купим облеклото на медицинските сестри и на фелдшерите ", добави той.

По думите му настояването при пенсионирането е да получат вместо седем девет заплати.

Общинският консултант Антон Хекимян сподели от своя страна, че в тази ситуация виждат следващата обстановка, в която кметът Терзиев дава обещания с мислени пари.

" Най-вероятно той разчита и на финансовия си министър и човек, който пък той е финансирал, знаете, като участник в политическия живот Асен Василев да му даде пари за медицинските чиновници ", съобщи той.

Хекимян акцентира, че когато има проблем групата на ГЕРБ-СДС в СОС се събира и излиза с действителни оферти за пари, които могат да дойдат от бюджета с ампутиране на представителни разноски и взимане от други пера, които също са раздути ненужно.

Димитър Вучев ще показа предлагането в комисия за 20% по-високи заплати, считано от 1 януари. Георгиев благодари на Ваня Григорова и общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия в СОС, които " показват поддръжка ". Той съобщи, че разчитат на поддръжката на Българска социалистическа партия през днешния ден в 17 ч. на финансова комисия и на следващия ден в зала, с цел да могат да пренасочват тези пари към хората, които имат потребност.

" Надяваме се кметът да ни поддържа в това начинание ", сподели още Георгиев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР