Имаме страхотен шанс да довършим работата у дома, каза треньорът

...
Имаме страхотен шанс да довършим работата у дома, каза треньорът
Коментари Харесай

Всичко или нищо за Арсенал в Прага

" Имаме страховит късмет да довършим работата вкъщи ", сподели треньорът на Славия Индрих Тръпишовски след героичното 1:1 на " Емирейтс " преди седмица. Специалистът обаче е наясно, че и двата мача на отбора му в Прага от елиминациите приключиха наедно, а насреща ще бъде тим, който ще избавя сезона.

Лига Европа наподобява единствената опция за Арсенал да се върне в Шампионската лига, а много евентуално е " артилеристите " да не играят в Европа през идната акция, в случай че би трябвало да разчитат на Висшата лига. Те са чак на 9-о място и мъчно ще се доберат до Топ 6.
 Снимка 526595
Източник:

Мениджърът Микел Артета знае доста добре каква е обстановката: " Какъв ще бъде методът ни на мислене? Трябва да отбележим и да спечелим, това е. Този дуел е доста значим за нас и нашия клуб. Не е персонален интерес, а групов. Искаме да се оправим добре в шампионата и да спечелим. Нужно е да дадем всичко допустимо, с цел да побеждаваме в Лига Европа. Показахме, че в огромните мачове огромните футболисти могат да играят основна роля. Надяваме се, че пазим вълшебните си моменти за реванша със Славия. Наистина сме впечатлени от нашия конкурент. Те имат вярното отношение и предпочитание. Затова те са тук - тъй като отстраниха някои огромни тимове по пътя си. В първия мач против нас демонстрираха, че в никакъв случай не се предават, и изравниха в последната минута. Предстои ни същинска борба, от която наложително би трябвало да излезем спечелили ".
 Микел Артета: Хората постоянно ще ме съдят по резултатите
Микел Артета: Хората постоянно ще ме съдят по резултатите

" Независимо дали работите добре или не, хората извън ще преценят единствено по резултати "

Лошата вест за Артета е, че капитанът Пиер-Емерик Обамеянг е под въпрос и едвам в последния миг ще бъде взето решение дали ще играе. Габонецът не игра в неделя против Шефилд (3:0), тъй като не се усещаше добре. Мартин Йодегор също ще виси до последно, защото има проблеми в десния гален. Но пък Букайо Сака се е възстановил и ще бъде на линия, както и различен младок - Емил Смит Роу. Давид Луис и Киърън Тиърни сигурно пропущат основната среща поради контузии и не отпътуваха за Чехия със съотборниците си.

Славия ще се нуждае от съвършена работа в отбрана, с цел да ограничи до най-малко шансове на Арсенал. В Лондон топчиите пропиляха една дузина положителни положения и надали ще позволен същата неточност повторно. Треньорът Тръпишовски няма да може да разчита на бранителите Симон Дели (контузия), Давид Ховорка (контузия) и Кудела (наказание). Олаинка и Абдала Сима имат недоволства след неделния триумф в дербито против Спарта (2:0), само че по всичко наподобява, че ще са разполагаем.
 Снимка 526592
Източник:

Срещата е от 22:00 часа и ще бъде излъчена директно по Българска национална телевизия 1. Съдия на мача е Джунейт Чакър от Турция.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР